Με τις πιέσεις από τον αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό, την υπερθέρμανση του πλανήτη, την ανισότητα στην πρόσβαση σε τρόφιμα και τις αλλαγές απόψεων για τη βιωσιμότητα, τα τρόφιμα που τρώμε αλλάζουν ραγδαία.

Μέχρι το 2050, ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια άτομα. Αυτό σημαίνει ότι –για να φάνε όλοι– θα χρειαστεί 56% περισσότερη τροφή από όση παράγεται στον κόσμο σήμερα, σύμφωνα με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP).