1. Θετικά και ηχηρά μηνύματα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έστειλαν σήμερα, ο Μάριο Ντράγκι, ο Πιερ Μοσκοβισί και ο Μπενουά Κερέ. Τι προτείνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Διαβάστε επίσης την ανάλυση του tvxs.gr: Αντίστροφη μέτρηση οκτώ ημερών για αξιολόγηση και χρέος. 

Ads

2. Όταν το αίτημα για «εκλογές εδώ και τώρα» εναλλάσσεται με το αίτημα της «πολιτικής αλλαγής», βγαίνει (ξανά) στο προσκήνιο το σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης. 

3. Νέες αποκαλύψεις για τον ρόλο Κοτζιά στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, δημοσιεύει σε αναλυτικό της ρεπορτάζ η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης». Επιβεβαιώνοντας το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Tvxs, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σε χθεσινές επικριτικές δηλώσεις του κατά του Πολίτη και «ελληνικών ιστοσελίδων», παραδέχεται  την παρέμβαση του στις διαπραγματεύσεις.

4. Σταματούν οι βροχές και οι καταιγίδες και ξεκινούν τα χιόνια και το κρύο από σήμερα το βράδυ. Δείτε αναλυτικά που θα βρέξει και που θα χιονίσει τις επόμενες ημέρες. 

Ads

5. Το Εφετείο Πειραιά αποφάσισε την καταδίκη των κατηγορουμένων για τα βασανιστήρια στον Αιγύπτιο εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ, το Νοέμβριο του 2012, στη Σαλαμίνα.

6. Το make up της σιωπής στην τηλεόραση της ξεφτίλας. Καλύπτοντας τα σημάδια της βίας με μακιγιάζ. Μια αποτρόπαιη αληθινή τηλεοπτική ιστορία που μας έρχεται από το Μαρόκο. 

7. Νεκρός από αστυνομικά πυρά έπεσε ένοπλος που εισέβαλε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπους του Οχάιο. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον εννέα τραυματίες, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

8. Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι εργαζόμενοι των Νομαρχιακών Διοικουσών Επιτροπών (ΝΟΔΕ) της ΝΔ ζητώντας από την ηγεσία του κόμματος την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

9. Οι εργαζόμενοι του Mega, έχοντας συμπληρώσει επτά μήνες απλήρωτοι, οδηγούνται πλέον, στην τελική ευθεία. Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας. 

10. «Η μαμά μου δεν με αφήνει να παίξω στον δρόμο με τα παιδιά, όμως όταν έμαθε πως αυτό το μέρος είναι υπόγειο, με άφησε να έρθω». Σε ένα υπόγειο τούνελ παίζουν τα παιδιά στη Συρία. 

11. Ο Χαρίλαος Φλωράκης, κορυφαίο ίσως πρόσωπο της Αριστεράς στη μεταπολεμική – πρωτίστως στη μεταπολιτευτική – Ελλάδα, διαθέτει με διαφορά τον μεγαλύτερο φάκελο στην Ασφάλεια.

12. Ο Φιντέλ Κάστρο κομπάρσος στο Χόλιγουντ; Μια απίθανη ιστορία φέρνει στο φως το Variety. Διαβάστε επίσης για τις 35.000 γυναίκες της ζωής του Κομαντάντε. 

* Σκίτσο από το Facebook