Τα σύννεφα όλο και πληθαίνουν πάνω από το Λευκό Οίκο και το οβάλ γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να προτείνει ως υποψήφιο για τη θέση του υπουργού Εργασίας της χώρας τον Αλεξάντερ Ακόστα. Κι αυτό γιατί η προηγούμενη επιλογή του απορρίφθηκε από τη Γερουσία. 

Ads

Πρόκειται για τον Άντι Πούζντερ, ο οποίος παραιτήθηκε της προσπάθειας να αναλάβει το υπουργείο καθώς η υποψηφιότητά του συνάντησε αντιδράσεις τόσο από τους Δημοκρατικούς, όσο και από αρκετούς Ρεπουμπλικανούς. Εν ολίγης δεν θα συγκέντρωνε τους ψήφους ώστε να αναλάβει το υπουργείο. 

Ας δούμε γιατί. Ο Άντι Πούζντερ μεγαλοστέλεχος της αλυσίδας φαστ – φουντ CKE Restaurants, ήταν αντίθετος σε κάθε αύξηση του κατώτερου μισθού και σκληρά νεοφιλελεύθερος. Υπέρμαχος των χαμηλών μισθών. 

Οι Δημοκρατικοί τον κατηγόρησαν για κακομεταχείριση των εργαζομένων του ενώ μάλιστα και ο ίδιος είχε παραδεχτεί στο παρελθόν ότι είχε προσλάβει μια παράτυπη μετανάστρια ως οικιακή βοηθό χωρίς να της πληρώνει τα νόμιμα. 

Ads

Επιπλέον η υποψηφιότητά του έγινε ιδιαιτέρως αντιδημοφιλής εξαιτίας μιας παλιάς εμφάνισης της πρώην συζύγου του Πούζντερ σε εκπομπή της Όμπρα Γούινφρι στην οποία τον είχε καταγγείλει για κακή συμπεριφορά σε βάρος της. Αν και στη συνέχει ανασκεύασε τις δηλώσεις της το θέμα πήρε διαστάσεις. 

Ήττα για τον Λευκό Οίκο

Το γεγονός ότι ο Πάζντερ απέσυρε την υποψηφιότητά του συνιστά πολιτική ήττα για τον Λευκό Οίκο καθώς πρόκειται για τον δεύτερο υποψήφιο υπουργό του Τραμπ που αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Ο άλλος ήταν ο υπουργός Στρατού Βίνσεντ Βαϊόλα.

Ο αντικαταστάτης 

Ο νέος υποψήφιος του Τραμπ Αλεξάντερ Ακόστα έχει διατελέσει βοηθός γενικού εισαγγελέα στο Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επί προεδρίας Τζορτζ Μπους του νεότερου, ενώ έχει υπάρξει μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ. Εάν η υποψηφιότητά του εγκριθεί από τη Γερουσία, ο Ακόστα θα είναι ο πρώτος Λατίνος στην κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ.