Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις έχουν επί της ουσίας κόψει στα δύο τον ανταρτοκρατούμενο θύλακα της ανατολικής Γούτας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ads

Το Παρατηρητήριο τόνισε ότι οι δυνάμεις του Σύρiου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν φέρει εντός πεδίου βολής τη λωρίδα εδάφους που συνδέει το βόρειο με το νότιο τμήμα του θύλακα, κόβοντας ουσιαστικά στα δύο την πυκνοκατοικημένη περιοχή στις πύλες της Δαμασκού.

Ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής της ΜΚΟ, συμπλήρωσε ότι «οι καθεστωτικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον περισσότερο από το 50% του θύλακα», σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις κινούνται προς την μεγάλη πόλη της Ντούμας και τις δυτικές κοινότητες της περιοχής, αφού κατέλαβαν περιοχές στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά.

«Τουλάχιστον 45 άμαχοι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα, οι περισσότεροι από αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας», ανέφερε το Παρατηρητήριο, προσθέτοντας ότι μόνο οι επιδρομές στην Χαμουρίγιε σκότωσαν 16 ανθρώπους.

Ads

Από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που ξεκίνησαν οι καθεστωτικές δυνάμεις στις 18 Φεβρουαρίου στο προπύργιο των ανταρτών έχουν σκοτωθεί σχεδόν 850 άμαχοι σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.