Μεγάλη έκρηξη έπληξε την περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου στην πρωτεύουσα Δαμασκό της Συρίας τα ξημερώματα της Πέμπτης. Αμέσως μετά ξέσπασε φωτιά. 

Ads

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικό βομβαρδισμό ισχυριζόμενο πως χτύπησε αποθήκη όπλων της οργάνωσης Χεζμπολάχ, κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Η αεροπορική επιδρομή έγινε κοντά σε διάδρομο προσγείωσης τον οποίο διαχειρίζεται το Ιράν, προκειμένου ν’ ανεφοδιάζει τους συμμάχους του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ που δρουν στο συριακό έδαφος, ανέφερε πηγή των περιφερειακών μυστικών υπηρεσιών.

Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά σε αποθήκες καυσίμων και εμπορευμάτων, χωρίς να είναι σε θέση να προσδιορίσει την αιτία. 

Ads

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση του Ισραήλ σε συριακό έδαφος, μετά την αεροπορική στο στρατόπεδο των δυνάμεων του Άσαντ.

Ο Διεθνής Αερολιμένας της Δαμασκού εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για πολιτικές πτήσεις προς τη βορειοανατολική Συρία, την Τεχεράνη του Ιράν και το Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγές από τους αντάρτες της Συρίας, αναφέρουν ότι οι εκρήξεις ήταν πολλαπλές κι έπληξαν αποθήκες πυρομαχικών κοντά στο αεροδρόμιο και τις οποίες χρησιμοποιούν οι πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν και συνεργάζονται με τον συριακό στρατό. Έκαναν λόγο για τουλάχιστον πέντε εκρήξεις που προκάλεσαν την πυρκαγιά αλλά δεν τόνισαν ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για αεροπορικά χτυπήματα ή χτυπήματα με πύραυλο.