Σκηνές που κατέγραψαν μέλη των White Helmets, μιας εθελοντικής ομάδα διάσωσης, δείχνει παιδιά να διασώζονται σώζονται από ένα σπίτι που φέρεται να έχει πληγεί από βομβαρδισμό του στρατού της Δαμασκού.

Ads

Σύμφωνα με τον «Guardian» το βίντεο τραβήχτηκε στην πόλη Hamouriya, στις 19 Φεβρουαρίου και έχει διασταυρωθεί από το πρακτορείο Reuters.

Στο μεταξύ, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρ δήλωσε σήμερα ότι η κλιμακούμενη μάχη για τον πολιορκημένο συριακό θύλακο της Ανατολικής Γούτα μπορεί να εξελιχθεί σε μια επανάληψη της μάχης για το Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας όπου επί μήνες μαίνονταν οι συγκρούσεις στα τέλη του 2016.

«Υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει ένα δεύτερο Χαλέπι και ελπίζω πως έχουμε διδαχθεί απ’ αυτό», είπε ο ντε Μιστούρα στο Ρόιτερ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση.

Ads

Παράλληλα η Γαλλία δήλωσε σήμερα ότι ο βομβαρδισμός της Ανατολικής Γούτα από φιλοκυβερνητικές συριακές δυνάμεις ισοδυναμεί με σοβαρή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και ζήτησε να υπάρξει εκεχειρία για ανθρωπιστικούς λόγους.