Συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αντιμετώπιση του ιού Εμπολα, ώστε να αποφευχθεί μία επιδημία στην αμερικανική ήπειρο, προτείνει με άρθρο του ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο. Υπενθυμίζεται ότι η Κούβα έχει πρωτοστατήσει στην εκστρατεία κατά του ιού, έχοντας στείλει την 1η Οκτωβρίου 165 ειδικούς του τομέα υγείας στην Αφρική, οι οποίοι θα ενισχυθούν τις επόμενες ημέρες.

Ads

Σε άρθρο του – παρέμβαση που τιτλοφορείται «Η ώρα του χρέους» και δημοσιεύεται σήμερα στα κουβανικά μέσα ενημέρωσης, ο Φιντέλ Κάστρο υπογραμμίζει ότι η Κούβα «θα συνεργασθεί ευχαρίστως με το αμερικανικό προσωπικό στην αποστολή κατά του Έμπολα». «Κατανοούμε όλοι ότι επιτελώντας αυτό το έργο στο υψηλότερο επίπεδο της προετοιμασίας και της αποτελεσματικότητας, θα μάς επιτρέψει να προστατεύσουμε τον λαό μας και τους αδελφούς λαούς της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής, να αποφύγουμε την επιδημία που εισήχθη δυστυχώς στις ΗΠΑ και μπορεί να εξαπλωθεί», σημειώνει.

Στην αντίπερα όχθη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι απηύθυνε χθες ένα σπάνιο για την Ουάσινγκτον ευχαριστήριο μήνυμα προς την Κούβα για τη συμβολή της στη διεθνή εκστρατεία για την αντιμετώπιση του ιού Εμπολα. «Η Κούβα, μία χώρα μόλις 11 εκατομμυρίων κατοίκων, έστειλε 165 ειδικούς του τομέα της υγείας και ετοιμάζεται να στείλει ακόμη 300», δήλωσε ο Τζον Κέρι.

Διαβάστε επίσης:
Ο Έμπολα μπορεί να δραπέτευσε από τα εργαστήρια βιο-πολέμου των ΗΠΑ

Ads