Σε κατάσταση μέθης, συνελήφθη 37χρονος πιλότος Boeing 737 που ετοιμαζόταν να απογειωθεί με 99 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα από την Αλμπέρτα του δυτικού Καναδά προς το Μεξικό. Ο πιλότος της καναδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, Sunwing, είχε στον οργανισμό του «επίπεδο αλκοόλ υπερτριπλάσιο του επιτρεπόμενου» δύο ώρες μετά τη σύλληψή του.

Ads

Πριν από την αναχώρηση της πτήσης, το προσωπικό στις θύρες επιβίβασης και μέλη του πληρώματος παρατήρησαν ότι ο πιλότος «συμπεριφερόταν παράξενα» προτού «εξαφανιστεί μέσα στο κόκπιτ». Το πλήρωμα ειδοποίησε αμέσως τις αρχές, που φέρεται να περίμεναν να ανακτήσει τις αισθήσεις του, για να τον απομακρύνουν από το αεροσκάφος.

Το όνομα του θα δοθεί στη δημοσιότητα κατά την έναρξη της δίκης, ανακοίνωσε η αστυνομία του Κάλγαρι, ενώ αντιμετωπίζει ποινές για κακούργημα σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σε λακωνική ανακοίνωση, η εταιρεία Sunwing, εκφράζει «ευγνωμοσύνη στο πλήρωμα που πρόλαβε να ενημερώσει εγκαίρως «για το πολύ λυπηρό συμβάν». Το αεροσκάφος απογειώθηκε λίγη ώρα αργότερα από το Κάλγκαρι για το Κανκούν του Μεξικού, με άλλο πιλότο και τον ίδιο συγκυβερνήτη.