Μία 34χρονη γυναίκα από το Τέξας συνελήφθη και κατηγορείται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε ανήλικο, αφού πήγε τον 8χρονο γιο της στο νοσοκομείο 323 φορές και τον υπέβαλε σε 13 επεμβάσεις, σύμφωνα με τις αρχές. Αφορμή για τη σύλληψή της στάθηκε η επίσκεψη μητέρας και γιου σε νοσοκομείο του Ντάλας. Εκεί, η ίδια ισχυρίστηκε ότι το παιδί της είχε πάθει κρίση, αλλά το προσωπικό δεν μπορούσε να βρει καμία ένδειξή της.

Ads

Αυτό τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι τα συμπτώματα δεν ήταν αληθινά και τότε, αποφάσισαν να αναφέρουν το περιστατικό στην Πρόνοια. Στην ένορκη κατάθεση, αναφέρονται τα εξής: «Ανησυχώ για το ότι η μητέρα του παιδιού δεν μεγαλοποιεί τα συμπτώματα, αλλά τα προκαλεί η ίδια. Αν ισχύει αυτό, αν για παράδειγμα η ίδια είχε δώσει στο παιδί κάτι για να προκαλέσει την κρίση, αυτό θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τη ζωή του. Προς το παρόν, ανησυχώ πολύ για την κατάστασή του».

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ιατρική κακοποίηση του παιδιού άρχισε όταν ο Christopher ήταν μόλις 11 ημερών το 2009. Σύμφωνα με τα ιατρικά αρχεία, ο Christopher πήγε στον γιατρό 323 φορές από το 2009 έως το 2016. Δεν μας προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι η μητέρα του παιδιού, Kaylene Bowen-Wright, κατηγορείται για πρόκληση σωματικής βλάβης σε ανήλικο, αφού είναι πιθανό εκείνη να βρίσκεται πίσω από τις «μυστηριώδεις» ασθένειες του γιου της.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν φυσικά η ζωή του Christopher να μην θυμίζει σε τίποτα τη ζωή ενός κανονικού 8χρονου παιδιού! Το άτυχο αγοράκι είχε δεχτεί πολλές φορές αναπνευστική υποστήριξη με οξυγόνο ενώ κατά καιρούς χρησιμοποιούσε και αναπηρικό καροτσάκι. Μάλιστα, τοποθετήθηκε ακόμα και σωλήνας σίτισης κατευθείαν στο λεπτό έντερο του παιδιού, με αποτέλεσμα η ζωή του να κινδυνεύσει από τρεις πολύ σοβαρές λοιμώξεις. Η Kaylene, όμως, δεν σταμάτησε εδώ: προσπάθησε ακόμα και να τον βάλει σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση πνεύμονα.

Ads

image

Οι γιατροί είναι πεπεισμένοι ότι ο Christopher δεν έχει «χτυπηθεί» από τον καρκίνο ούτε έχει πολλά από τα συμπτώματα που ισχυρίζεται η μητέρα του. Σύμφωνα με την Star-Telegram, το ιατρικό προσωπικό πραγματοποίησε τις περισσότερες από αυτές τις επεμβάσεις χωρίς να υπάρχει λόγος.

Το γεγονός ότι το 8χρονο αγόρι τρώει κανονικά, δεν παθαίνει κρίσεις και δεν χρειάζεται σωλήνες σίτισης ούτε οξυγόνο από τότε που απομακρύνθηκε από τη μητέρα του φαίνεται απλώς να αποδεικνύει τα λεγόμενα των ειδικών.

Ο ίδιος ο πατέρας του παιδιού, Ryan Crawford, ισχυρίζεται ότι προσπάθησε πολλές φορές να πείσει τις αρχές ότι το παιδί του δεν ήταν άρρωστο. «Πώς κάνεις 13 επεμβάσεις;», ρωτάει. «Πώς προχωράς σε 13 επεμβάσεις χωρίς να αναρωτηθείς αν χρειάζονται μετά την πέμπτη ή έκτη επέμβαση;».

Για πολλά χρόνια, ο πατέρας του παιδιού, προσπάθησε να πείσει τις αρμόδιες αρχές του Ντάλας ότι ο γιος του δεν ήταν άρρωστος, αλλά πάντοτε γινόταν πιστευτοί οι ισχυρισμοί της μητέρας που υποστήριζε μέχρι και ότι ο γιος της πέθαινε, αρχικά από μία σπάνια γενετική διαταραχή και αργότερα από καρκίνο.

Ο Crawford είπε ότι το 2012 ένας τοπικός δικαστής τού απαγόρεψε ακόμη και να επισκέπτεται τον γιο του, ο οποίος τότε ήταν 3 ετών.

«Πάντα η ίδια ιστορία: o Christopher πεθαίνει. Ο πατέρας δεν χρειάζεται να είναι παρών επειδή δεν ξέρει πως να τον φροντίσει» έλεγε δακρυσμένη η Bowen στους δικαστές, σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού.

«Κάθε φορά που πήγαινα στο δικαστήριο, με έκαναν να αισθάνομαι λες και είμαι ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου».

image

Τελικώς, χρειάστηκε η παρέμβαση των γιατρών στο νοσοκομείο του Ντάλας, οι οποίοι ενημέρωσαν τις υπηρεσίες Προνοίας, γεγονός που οδήγησε στην αφαίρεση της κηδεμονίας του Christopher και των δύο ετεροθαλών αδερφών του από την Bowen τον περασμένο μήνα.

Το ιατρικό προσωπικό απεφάνθη ότι ο Christopher δεν πάσχει από καρκίνο και δεν έχει πολλά από τα συμπτώματα που η μητέρα του είχε ισχυριστεί. Επίσης, πως δεν χρειάζεται μεταμόσχευση πνεύμονα ούτε ειδική φροντίδα στο σπίτι.

Έτσι, την περασμένη Τετάρτη, η Bowen συνελήφθη για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε ανήλικο και πλέον κρατείται στο σωφρονιστικό κατάστημα του Ντάλας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

image

Οι κατηγορίες κατά της Bowen ταιριάζουν στο σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου, μία διανοητική διαταραχή κατά την οποία ο ασθενής επινοεί ή προκαλεί ασθένειες σε κάποιο τρίτο πρόσωπο. Τα άτομα που πάσχουν από το εν λόγω σύνδρομο γνωρίζουν πολύ καλά τα συμπτώματα των σωματικών ή ψυχικών ασθενειών που υποδύονται πως έχουν με αποτέλεσμα πολλές φορές ξεγελάνε ακόμη και τους ειδικούς υγείας.

Πηγές: usatoday.com, huffingtonpost.com, star-telegram.com