Τραγικό δυστύχημα με σύγκρουση λεωφορείων, στο οποίο εμπλέκονταν τέσσερα μεγάλα οχήματα, στο βορειοανατολικό Περού σκόρπισε το θάνατο: Ο απολογισμός βρίσκεται σε τουλάχιστον 37 νεκρούς, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 70.

Ads

Οι αναφορές στα τοπικά μέσα θέλουν τα ασθενοφόρα να χρειάστηκαν αρκετή ώρα να φτάσουν στο σημείο. To δυστύχημα σημειώθηκε στο 315 χλμ. της Παραναμερικάνα Νόρτε, δηλαδή σε σχετικά απόμακρο σημείο της βασικής οδικής αρτηρίας του Περού που κινείται παράλληλα με την ακτή.

Προκλήθηκε όταν λεωφορείο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με άλλο λεωφορείο, το οποίο με τη σειρά του έπεσε σε τρίτο λεωφορείο και, στο τέλος, σε ένα φορτηγό.

Ορισμένοι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα μέχρι τη Λίμα, περίπου 200 χλμ. νότια. Η κεντρική κυβέρνηση απέστειλε επίσης ομάδα γιατρών στην κλινική του κοντινού Ουαρμέι για τους τραυματίες που νοσηλεύονται εκεί.

Ads

Εικόνες που μεταδόθηκαν στα τοπικά δίκτυα δείχνουν τα συντρίμμια των διάφορων οχημάτων να εκτείνονται σε δεκάδες μέτρα. Επιζώντες ανέφεραν πως τα σωστικά συνεργεία χρειάστηκαν τρεις ώρες για να φτάσουν.