Στους 76 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τη συντριβή αεροσκάφους με 81 επιβαίνοντες, στο οποίο επέβαινε η ποδοσφαιρική ομάδα Σαπεκοένσε της Βραζιλίας.

Ads

Τα στοιχεία έδωσαν πηγές της αστυνομίας της Κολομβίας, στο έδαφος της οποίας κατέπεσε το αεροπλάνο. 

Πέντε άνθρωποι στιγμής διασώθηκαν, καθώς ακόμη ένας υπέκυψε στα τραύματα του. 

image

Ads

image

image

Διαβάστε επίσης:

Την επιχείρηση διάσωσης δυσκόλεψαν οι έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή της συντριβής.

image

Σύμφωνα με τις αρχές πολιτικής αεροπορίας της Κολομβίας μεταξύ των επιβατών του αεροπλάνου που επέζησαν τραυματισμένοι είναι τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας.

 

image

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συνετρίβη αεροσκάφος στην Κολομβία – Στους επιβάτες και βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα

Το αεροπλάνο που μετέφερε στην Κολομβία συνολικά 81 ανθρώπους, ποδοσφαιριστές, μέλη του τεχνικού επιτελείου και της διοίκησης, καθώς επίσης και δημοσιογράφους συνετρίβη κατά την πορεία του προς το διεθνή αερολιμένα του Μεντεγίν.

image

image

image

Οι αρχές του αεροδρομίου Χοσέ Μαρία Κόρντομπα του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος  είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο. 

Η υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24 ανέφερε στο Twitter πως το τελευταίο ίχνος από τη πτήση 2933 ελήφθη όταν βρισκόταν σε ύψος 15.500 ποδών, περίπου 30 χιλιόμετρα από τον προορισμό της, που βρίσκεται σε ύψος 7.000 ποδών.

ΜΜΕ της Βραζιλίας έκαναν γνωστό πως στο αεροπλάνο βρίσκονταν και 21 δημοσιογράφοι.

Η Βραζιλία κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για το αεροπορικό δυστύχημα.

Εν τω μεταξύ, οι επικεφαλής του Κυπέλλου Νοτίου Αμερικής έχουν ακυρώσει τον προγραμματισμένο τελικό, ενώ παράλληλα αναστέλλονται προς το παρόν όλες οι δραστηριότητες της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Νοτίου Αμερικής.

Από την πλευρά τους οι ομάδες της αντιπάλου Atletico Natiocal εξέφρασαν την βαθιά τους θλίψη για την αεροπορική τραγωδία με ανακοίνωση στο twitter.