Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τις βορειοανατολικές Ηνωμένωνες Πολιτείες, καθώς η χιονοθύελλα «Juno» («Ήρα») κάνει το πέρασμά της από πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη και η Βοστώνη, με κύρια χαρακτηριστικά τις πολικές θερμοκρασίες, τους δυνατούς ανέμους και τις πυκνές χιονοπτώσεις.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, η χιονοθύελλα έχει καθηλώσει περισσότερους από 60 εκατ. Αμερικανούς πολίτες στα σπίτια τους, ενώ στη Ν. Υόρκη δόθηκε εντολή για απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων, εξαιτίας του παγετού, με το δήμαρχο της πόλης να κάνει λόγο για τη «χειρότερη χιονοθύελλα στην πρόσφατη ιστορία της χώρας».

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ προβλέπει χιονόπτωση που θα αγγίξει ακόμη και τα 76 εκατοστά, με την ταχύτητα των ανέμων να φτάνει ακόμη και τα 80 χλμ./ώρα.

Η κυκλοφορία αυτοκινήτων σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Κονέκτικατ έχει απαγορευτεί για λόγους ασφαλείας. Τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς έχουν περικοπεί και τα σκάφη στον ποταμό Χάντσον θα μείνουν δεμένα. Χιλιάδες πτήσεις είχαν ακυρωθεί ήδη από την προηγούμενη ημέρα.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κούομο εξέδωσε απαραγόρευση μετακίνησης με οποιοδήποτε όχημα (εκτός αν πρόκειται για έκτακτη ανάγκη) από τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη σε 13 κομητείες, ανάμεσά τους και την ίδια την μεγαλούπολη. «Εάν οδηγείτε μετά τις 23:00 σε οποιοδήποτε δρόμο, διαπράττετε παράβαση. Μπορεί να γίνει ζήτημα ζωής ή θανάτου, οπότε επιβάλλεται η μέγιστη δυνατή προσοχή», είπε ο Κουόμο.

Ads