Οι θάνατοι των Αφγανών πολιτών που έπεσαν, αφού πρώτα είχαν σκαρφαλώσει, από αμερικανικό αεροσκάφος που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, φαίνεται πως έγιναν μπλουζάκι, και κυκλοφόρησαν ήδη.

Ads

Με το σχόλιο “Kabul Skydiving Club Est. 2021” τα συγκεκριμένα μπλουζάκια κυκλοφορούν σε αρκετές ηλεκτρονικές σελίδες ένδυσης του εξωτερικού και μάλιστα σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα, ενώ αίσθηση προκαλεί και η περιγραφή του συγκεκριμένου προϊόντος.

«Με χαρακτηριστική τη σκηνή ενός αεροπλάνου που πετάει και ξαφνικά δυο ανθρώπους να πέφτουν από αυτό, η μπλούζα ‘Kabul Skydiving Club Est. 2021’, γίνεται viral. Για όσους ασχολούνται με το αλεξίπτωτο, την ελεύθερη πτώση αλλά και όσους αγαπούν να πηδούν από αεροπλάνα για να βιώσουν την ύψιστη ευχαρίστηση, αυτή η μπλούζα είναι η κατάλληλη επιλογή», αναφέρεται χαρακτηριστικά και σημειώνεται πως «το συγκεκριμένο μπλουζάκι έχει το δικό του νόημα από πολιτικής πλευράς, αλλά στο τέλος, εξαρτάται πώς νιώθεις για αυτό».

Μετά την κατακραυγή και τη σφοδρή κριτική που δέχθηκαν οι συγκεκριμένες εταιρείες από χρήστες των social media, οι οποίοι έκαναν λόγο για έλλειψη σεβασμού και απάνθρωπη συμπεριφορά, οι δημιουργοί των συγκεκριμένων ρούχων εξέφρασαν τα συλληπητήριά τους στα θύματα.

Ads

«Είμαστε πραγματικά συντετριμμένοι από τον τρομακτικό θάνατο δύο ατόμων που έπεσαν από το αεροπλάνο», έγραψαν σε ανάρτησή τους που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας πως “ήταν ένα σοκ όταν ο υπόλοιπος κόσμος συνειδητοποίησε πώς ζούσε ο λαός του Αφγανιστάν”.