Πεπεισμένος για τον θάνατο του βρετανού δήμιου του Ισλαμικού Κράτους Τζιχάντι Τζον εμφανίστηκε αξιωματούχος της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, μιλώντας σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ads

Μάλιστα, έκανε λόγο για μια «άψογη» αεροπορική επιδρομή. «Βγήκε έξω από ένα κτίριο και μπήκε σε ένα αυτοκίνητο». 

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε και δεν υπήρχε καμία παράπλευρη απώλεια», ανέφερε ο αξιωματούχος στο αμερικανικό δίκτυο ABC. «Το όχημα στο οποίο επιβιβάστηκε τυλίχτηκε στις φλόγες», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Guardian πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης δηλώνουν σίγουρες κατά 99% ότι, ο Τζιοχάντι Τζον είναι νεκρός.

Ads

Ωστόσο, ο Τζον Κέρι στην τελευταία ενημέρωση του είπε  ότι, το Πεντάγωνο ακόμη αξιολογεί κατά πόσον ο Εμουάζι σκοτώθηκε στην επίθεση.

image

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι εάν οι δυνάμεις των ΗΠΑ κατάφεραν να σκοτώσουν τον Τζιχάντι ΤΖον στη Συρία, θα πρόκειται για ένα πλήγμα στην καρδιά του Ισλαμικού Κράτους.

Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι ο Τζιχάντι Τζον, που εμφανίζεται στα βίντεο με τις εκτελέσεις των ομήρων της οργάνωσης, φέρεται να σκοτώθηκε από αμερικανικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Ράκα της Συρίας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην ίδια επίθεση σκοτώθηκαν τρεις ακόμη ξένοι τζιχαντιστές.

Ο Μοχάμεντ Εμουάζι, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, είναι προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λονδίνο, γεννήθηκε στο Κουβέιτ, σε απάτριδα οικογένεια με καταγωγή από το Ιράκ.

Οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία το 1993, αφού έχασαν κάθε ελπίδα να λάβουν υπηκοότητα στο Κουβέιτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝεκρός ο «Τζιχάντι Τζον»;