Μια ιρακινή γυναίκα πήρε την εκδίκησή της από τον αξιωματούχο του Ισλαμικού Κράτους που την ανάγκαζε σε σεξουαλική δουλεία, σκοτώνοντάς τον κοντά στην πόλη της Μοσούλης.

Ads

Η γυναίκα σκότωσε τον ανώτερο διοικητή γνωστό ως «Abu Anas» τρεις μήνες αφότου την ανάγκασε να παντρευτεί πολλούς άνδρες υπό τις διαταγές του. Ο τζιχαντιστής σκοτώθηκε στην περιοχή Tal Roman. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία πώς η γυναίκα, που ανήκει στην θρησκευτική μειονότητα των Γιεζίντι, μιας κουρδικής μειονότητας, δολοφόνησε τον διοικητή.

Αυτό είναι ένα ακόμα περιστατικό ανάμεσα στα χιλιάδες περιστατικά. Μόνο μέσα στο 2014 οι τζιχαντιστές απήγαγαν 5.270 άτομα της θρησκευτικής μειονότητας των Γιεζίντι, τις γυναίκες των οποίων πωλούν σε σκλαβοπάζαρα της Ανατολής ή τις χρησιμοποιούν ως σκλάβες του σεξ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η κοινότητα των Γιεζίντι ακόμα 3.000 μέλη της προσπαθούν να διαφύγουν από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με την μαρτυρία δωδεκάχρονης Γιεζίντι, που κατόρθωσε να αποδράσει από το Ισλαμικό Κράτος και έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα New York Times, οι τζιχαντιστές βιάζουν τις γυναίκες Γιεζίντι, που συλλαμβάνουν με την αιτιολογία ότι αυτό δεν είναι αμαρτία, επειδή δεν είναι μουσουλμάνες.

Ads

«Τιμοκατάλογοι» για τις σκλάβες του σεξ

Τον περασμένο μήνα, ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε την ύπαρξη «τιμοκαταλόγου» για τις σκλάβες του σεξ, ο οποίος δίνεται στους τζιχαντιστές. Κορίτσια ηλικίας από ενός έως εννέα ετών μπορούν να αγοραστούν με 165 δολάρια, ενώ τα έφηβες κοπέλες αγοράζονται με 124 δολάρια. Μια γυναίκα άνω των 20 ετών κοστίζει λιγότερο και μια άνω των 40 ετών μπορεί να αγοραστεί για 40 δολάρια.