Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από τον σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή Ίκα, στα παράλια του νοτιο-κεντρικού Περού. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος 39χλμ και 23 χλμ νοτιοανατολικά της περιοχής Ικα.

 
«Οι τραυματίες είναι συνολικά 60 και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα» στην περιοχή Ικα, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κυβερνήτης της περιοχής Αλόνσο Ναβάρο. Οι περισσότεροι τραυματίες έχουν κατάγματα και τραύματα, ενώ αρκετοί έχουν υποστεί διάσειση, αλλά δεν διατρέχουν κίνδυνο, διευκρίνισε ο Δρ Ραούλ Χούαμαν.
 
Από τη σεισμική δόνηση προκλήθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες στην περιοχή, αλλά οι βλάβες αποκαταστάθηκαν γρήγορα.
 
Το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Περού δεν εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι.
 
Στις περιοχές Πίσκο και Ικα σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2007 σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 500 άνθρωποι και να μείνουν άστεγοι 200.000.