Μάρτυρες μιας άγριας σκηνής που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία έγιναν οι επισκέπτες του ζωολογικού πάρκου του Καλινινγκράντ, όταν μία τίγρης επιτέθηκε σε μια γυναίκα, εργαζόμενη στο πάρκο, και προσπάθησε να την κατασπαράξει.

Ads

«Μόλις φτάσαμε στο πάρκο με τη κόρη μου αμέσως πήγαμε στο κλουβί της τίγρης αλλά το θέαμα που αντικρίσαμε ήταν τρομακτικό» διηγείται ένας μάρτυρας στα ρωσικά ΜΜΕ. «Ο κόσμος ούρλιαζε και πετούσε όποιο αντικείμενο έβρισκε εναντίον του ζώου για να το τρομάξουν και να αφήσει την γυναίκα. Εκείνη ήταν μέσα στα αίματα και η τίγρη εξακολουθούσε να είναι από πάνω της, σαν να την μασάει».

«Την δάγκωνε στο χέρι, εκείνη προσπαθούσε να το τραβήξει, αλλά το ζώο γινόταν πιο επιθετικό σε κάθε απόπειρά της να αμυνθεί», λέει μια άλλα μάρτυρας. «Καταλάβαμε ότι όσο της πετάμε πέτρες και άλλα αντικείμενα, τόσο η τίγρης εξαγριώνεται. Έτσι αρχίσαμε να της πετάμε σκουπίδια από τους κάδους».

Όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ, την ζωή της γυναίκας έσωσαν οι επισκέπτες του πάρκου και όχι οι συνάδελφοί της. Με τον θόρυβο που έκαναν και με τα πράγματα που πετούσαν στο ζώο εκείνο βρέθηκε σε σύγχυση και άρχισε να απομακρύνεται από την γυναίκα. Εκείνη τότε βρήκε την ευκαιρία να κρυφτεί. Οι διασώστες την βρήκαν σε κατάσταση σοκ, καταματωμένη, αλλά με τις αισθήσεις της.

Ads

Νοσοκομειακές πηγές χαρακτήρισαν την κατάσταση της βαριά αλλά σταθερή, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της.

Η διοίκηση του πάρκου ανακοίνωσε ότι η τίγρης, με το όνομα «Τυφώνας», βρέθηκε στην εξωτερική περίφραξη την ώρα που η εργαζόμενη βρισκόταν επίσης εκεί για κάποια εργασία. Ωστόσο, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτό θα αποτελέσουν αντικείμενο διερεύνησης.