Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι ερευνά πληροφορίες που φέρουν τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ – Μπαγκντάντι να έχει σκοτωθεί σε ρωσική αεροπορική επιδρομή στη Συρία. 

Ads

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αεροσκάφη Su-34 και Su-35 πραγματοποίησαν επιδρομές κοντά στη Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, στις 28 Μαΐου. Η επιδρομή στόχευε μια συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών του ISIS, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ήταν παρών ο αλ Μπαγκντάντι.

Οι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους προσπαθούσαν να βρουν μια έξοδο για τους μαχητές από τη Ράκα μέσω του λεγόμενου νότιου διαδρόμου, προσθέτει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Σύμφωνα με πληροφορίες, που ελέγχονται μέσα από διάφορα κανάλια, ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτος Αμπού Μπακρ αλ – Μπαγκντάντι ήταν στη συνάντηση και σκοτώθηκε κατά την αεροπορική επιδρομή», λέει χαρακτηριστικά το υπουργείο στην ανακοίνωσή του. 

Η πληροφορία ότι ο Αμπού Μπακρ αλ – Μπαγκντάντι είναι νεκρός έχει μεταδοθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν χωρίς να επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές. Είναι η πρώτη φορά, όμως που η Ρωσία δηλώνει ότι ερευνά έναν τέτοιο ισχυρισμό. 

Ads