Ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από την ένοπλη επίθεση στην περιοχή Mandalay Bay Resort and Casino του Λας Βέγκας, στη διάρκεια υπαίθριας συναυλίας country, με τις αρχές να κάνουν πλέον λόγο για 58 νεκρούς και 515 τραυματίες. 

Ads

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης σκοτώθηκε και ότι πιστεύεται ότι δεν υπάρχουν «άλλοι ένοπλοι στην περιοχή της συναυλίας». Ο εκπρόσωπος του University Μedical Center Hospital δήλωσε ότι τουλάχιστον 14 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και φέρουν τραύματα από σφαίρες.

Νωρίτερα, το Ισλαμικό Κράτος δήλωσε ότι αναλμβάνει την ευθύνη της επίθεσης, παρουσιάζοντας τον 64χρονο ως πρόσφατα προσηλυτισθέντα στο Ισλάμ, κάτι που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται. Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τον δράστη με την τζιχαντιστική τρομοκρατία. 

Η αστυνομία του Λας Βέγκας είχε ανακοινώσει στο Twitter: «Επιβεβαιώνουμε ότι ένας ύποπτος εξουδετερώθηκε. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Επαναλαμβάνουμε, μην κυκλοφορείτε στην περιοχή της κεντρικής λεωφόρου (the Strip) αυτήν την ώρα». Ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός, ανακοίνωσε και ο σερίφης της πόλης.

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης της επίθεσης είναι ένας 64χρονος αμερικανός, ο Στέφεν Πάντοκ. Άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους από το δωμάτιο του 32ου ορόφου του ξενοδοχείου Mandaly Bay. Μέχρι στιγμής τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα. Στο δωμάτιο του δράστη στο ξενοδοχείο βρέθηκαν πολλά όπλα, ενώ αστυνομικοί έχουν φθάσει στο σπίτι του στο Mesquite της Nεβάδα αναζητώντας περαιτέρω στοιχεία.

Η ένοπλη επίθεση στη συναυλία αποδεικνύεται η πιο αιματηρή στην ιστορία καθώς ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τα θύματα της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Pulse του Ορλάντο, όπου τον Ιούνιο του 2016, 49 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους.

Η στιγμή της επίθεσης 

image

Σε βίντεο από τον τόπο της επίθεσης που αναρτήθηκαν στο Ιντερνετ φαίνονται οι θεατές της συναυλίας να πέφτουν στο έδαφος , ενώ ακούγονται πυρά αυτόματου όπλου.  Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πυροβολισμούς και στο ξενοδοχείο, όπου η αστυνομία αναζητούσε τον δράστη της επίθεσης, σύμφωνα με το CNN και τους NYT. Οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο ΜακΚάραν του Λας Βέγκας διακόπηκαν προσωρινά.

Στο σημείο βρισκόταν και ο τραγουδιστής της κάντρι Τζέικ Όουεν ο οποίος έγραψε στο twitter «πυροβολισμοί. Βέγκας. Προσευχηθείτε. Σας αγαπώ όλους».

image