Ψυχίατρος του Πανεπιστημίου Yale προειδοποιεί πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γίνεται τις τελευταίες ημέρες όλο και πιο ασταθής διανοητικά, κάτι που βάζει σε κίνδυνο τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο. Ζητά δε, τόσο από τον Αμερικανικό λαό, όσο και από τους βουλευτές της χώρας να απαιτήσουν ψυχολογική εξέταση του Τραμπ. 

Ads

Η Δρ. Μπάντι Λι απέστειλε σχετική επιστολή στους New York Times, η οποία και δημοσιεύτηκε. Σε αυτή, η Μπάντι Λι αναφέρει ότι είναι η συγγραφέας του «Η επικίνδυνη υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ: 27 ψυχίατροι και ειδικοί στην ψυχική υγεία αξιολογούν έναν πρόεδρο». Όπως τονίζει πλέον είναι χιλιάδες οι επαγγελματίες του χώρου που ανησυχούν για την διανοητική κατάσταση του Τραμπ. 

«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε περισσότερα από την συνήθη ασταθή κατάστασή του – μάλιστα, βλέπουμε ένα μοτίβο αντιρρόπησης: αυξημένη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα, εμφανή σημάδια αστάθειας και απρόβλεπτης συμπεριφοράς και μια έλξη προς τη βία ως τρόπου αντιμετώπισης», προσθέτει, σημειώνοντας ότι αυτά είναι χαρακτηριστικά που θέτουν τις ΗΠΑ και τον κόσμο σε εξαιρετικό κίνδυνο. 

«Κανονικά, ακολουθούμε μια διαδικασία ρουτίνας για να τη θεραπεία ατόμων που είναι επικίνδυνα: περιορισμός, απομάκρυνση από την πρόσβαση σε όπλα και επείγουσα αξιολόγηση», γράφει η Λι και προσθέτει: «Δεν έχουμε μπορέσει να το κάνουμε αυτό λόγω της θέσης του κ. Τραμπ ως προέδρου. Όμως η εξουσία της προεδρίας και ο τύπος του οπλοστασίου στο οποίο έχει πρόσβαση θα πρέπει να εγείρουν μεγαλύτερη ανησυχία, όχι λιγότερη».

Ads

«Καλούμε τον λαό και τους νομοθέτες αυτής της χώρας να πιέσουν για μια επείγουσα αξιολόγηση του προέδρου, για την οποία βρισκόμαστε στη διαδικασία ανάπτυξης ξεχωριστού αλλά ανεξάρτητου πάνελ ειδημόνων, ικανών να πληρούν και να υλοποιούν όλα τα ιατρικά πρότυπα της φροντίδας».

Μιλώντας στον CNBC, η Λι πρόσθεσε ότι ο Τραμπ «χάνει επαφή με την πραγματικότητα» και «όλοι συμφωνούν ότι είναι επικίνδυνος». Το CNBC απευθύνθηκε για σχολιασμό στο Λευκό Οίκο αλλά ακόμη δεν έχει δοθεί κάποια απάντηση.