Πρώτο στο στόχαστρο των ρεπουμπλικάνων μπαίνει το πρόγραμμα ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης που έχει γίνει γνωστό με την ονομασία Obamacare, το οποίο θα μεταρρυθμιστεί μόλις αναλάβει κι επίσημα πρόεδρος ο Ντόναναλντ Τραμπ.

Ads

Το παραπάνω έκανε γνωστό ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς με τους Δημοκρατικούς να καταγγέλλουν πως το Κογκρέσο και η επόμενη κυβέρνηση της χώρας ετοιμάζεται να διαλύσει το πρόγραμμα αυτό.

«Η αρχιτεκτονική της αντικατάστασης του Obamacare θα αποφασιστεί, όπως πρέπει, μέσω της νομοθετικής διαδικασίες τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες», τόνισε ο Πενς σε μια σύντομη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συναντήσεις που είχε με ρεπουμπλικάνους στο Καπιτώλιο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα παραδώσει την εξουσία στον εκλεγμένο διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ την 20ή Ιανουαρίου, κάλεσε μετ’ επιτάσεως τους Δδημοκρατικούς στο Κογκρέσο να υπερασπίσουν τον νόμο που προώθησε.

Ads

Η έκκληση του Ομπάμα έγινε μετά τη δήλωση του Πενς ότι η κατάργησή του νόμου θα αποτελέσει την «πρώτη προτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη» της κυβέρνησης Τραμπ.