Η επιδημία χολέρας που σοβεί στην Υεμένη από τα τέλη Απριλίου, προκάλεσε 242 θανάτους και 23.425 κρούσματα στην εμπόλεμη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), που εκτιμά ότι μπορεί να εμφανιστούν έως και 250.000 κρούσματα μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Χθες Πέμπτη καταγράφηκαν 3.460 νέα κρούσματα και 20 θάνατοι που οφείλονται στη χολέρα στη χώρα, όπου θα δύο τρίτα του πληθυσμού υποφέρουν από λιμό, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

«Η ταχύτητα επιδείνωσης αυτής της επιδημίας χολέρας είναι χωρίς προηγούμενο», δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Γενεύη, τηλεφωνικώς, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Υεμένη, Νέβιο Ζαγκάρια.

Η επιδημία εξαπλώνεται στη χώρα όπου οι νοσοκομειακές εγκαταστάσεις και οι συνθήκες υγιεινής έχουν επιδεινωθεί λόγω του πολέμου ανάμεσα σε σιίτες αντάρτες Χούτι και δυνάμεις πιστές στην κυβέρνηση, που υποστηρίζονται από τον Μάρτιο του 2015 από έναν αραβικό συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Ο πόλεμος έχει προκαλέσει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη. Σχεδόν 19 εκατομμύρια κάτοικοι, περίπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού, χρειάζονται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια.