Η εικόνα του μικρού αγοριού σε κατάσταση σοκ μέσα στο ασθενοφόρο, έκανε τον περασμένο Αύγουστο τον γύρο του κόσμου, καθώς συνόψιζε με τον πιο αφοπλιστικό τρόπο τη φρίκη του πολέμου στη Συρία.

Ads

Η φωτογραφία του 5χρονου Ομράν Νακνές είχε μοιραστεί στα social media από τον δημοσιογράφο της Telegraph Ραφ Σάντσες και είχε φτάσει στα χέρια του από τον γιατρό που περιέθαλψε τον μικρό και ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Σήμερα, σχεδόν έναν χρόνο μετά, η οικογένεια του 5χρονου Ομράν, το σπίτι της οποίας είχε βομβαρδιστεί στο Χαλέπι, έδωσε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό του Λιβάνου.

Η φωτογραφία του Ομράν και ένα μικρής διάρκειας βίντεο αναρτήθηκαν στα social media από τη δημοσιογράφο Kinana Alloush.

Ads

Όπως φαίνεται στα πλάνα, το αγοράκι παίζει με μια μπάλα, ενώ ο πατέρας του το βοηθάει να ανέβει στο κρεβάτι του. Στη συνέχεια το παιδί εμφανίζεται να κρατά μια σημαία της Συρίας.

Η συνέντευξη αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη από δυτικά μέσα ενημέρωσης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Guardian, δεν είναι σαφές εάν η οικογένεια εξαναγκάστηκε να δώσει τη συνέντευξη, στο πλαίσιο της προπαγάνδας του Συριακού καθεστώτος.

image