Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι – ανάμεσα τους παιδιά – έχασαν τη ζωή τους μετά από ναυάγιο πλοίου που μετέφερε μουσουλμάνους Ροχίνγκια, οι οποίοι επιχειρούσαν να φύγουν από τη Μιανμάρ, από όπου διώκονται όντας αντιμέτωποι με γενοκτονία. 

Ads

Δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι από το ναυάγιο που έγινε στον ποταμό Ναφ, ο οποίος αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ της Μιανμάρ και του Μπανγκλαντές.

Πιστεύεται πως οι επιβαίνοντες ήταν περίπου εκατό. Η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη. Το ναυάγιο αυτό είναι το τελευταίο σε σειρά θλιβερών περιστατικών με σκάφη που μεταφέρουν Ροχίνγκια στο Μπαγκλαντές. Περίπου εξήντα άνθρωποι εκτιμάται πως βρήκαν τραγικό θάνατο με τον ίδιο τρόπο σε παρόμοιο δυστύχημα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πολλοί Ροχίνγκια επιλέγουν τα χερσαία σύνορα, αναζητώντας διέξοδο από την καταστολή στη Μιανμάρ, ενώ άλλοι επιχειρούν να διασχίσουν τη θάλασσα με μικρά κι επισφαλή σκάφη.

Ads

Από τα τέλη Αυγούστου εκτιμάται πως περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Ροχίνγκια – κυρίως μουσουλμανική μειονότητα – έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο Μπαγκλαντές.