Την καταδίκη του 53χρονου Αριέλ Κάστρο, ο οποίος κρατούσε επί περίπου μία δεκαετία τρεις γυναίκες δέσμιες στην οικία του στο Κλίβελαντ, σε ισόβια δεσμά χωρίς αναστολή αποφάσισε δικαστήριο του Οχάιο. Ο Κάστρο καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αιτήματος αποφυλάκισης για 936 κατηγορίες συνολικά. Για κάθε μία κατηγορία η ποινή φυλάκισης ανέρχεται από οκτώ έτη έως ισόβια.

Ads

Ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει ένοχος και για όλες τις κατηγορίες.
 
Η ποινή είναι αποτέλεσμα συμφωνίας του απαγωγέα με τις δικαστικές αρχές για να αποφύγει τη θανατική ποινή για τον ξυλοδαρμό και την υποβολή όμηρης εγκύου στο μαρτύριο της πείνας, μέχρι η τελευταία να αποβάλει.
 
Η συμφωνία του αφαιρεί το δικαίωμα της έφεσης, τον προστατεύει όμως από περαιτέρω διώξεις και το ενδεχόμενο της επιβολής της θανατικής ποινής.
 
Στο δικαστήριο στο Κλίβελαντ, ο δικαστής Μάικλ Ρούσο προειδοποίησε επανειλημμένως τον Κάστρο ότι δεν θα βγει ποτέ από τη φυλακή. Σε ερώτηση του δικαστή, αν αντιλαμβάνεται ότι θα περάσει όλη του τη ζωή μέσα στη φυλακή χωρίς δικαίωμα αναστολής, ο Αριέλ Κάστρο απάντησε: «Το καταλαβαίνω».
 
Υπενθυμίζεται πως οι τρεις γυναίκες είχαν εξαφανιστεί σε διάφορα χρονικά διαστήματα μεταξύ 2002 και 2004, σε ηλικία 14, 16 and 20 χρόνων αντίστοιχα.
 
Κατάφεραν να ελευθερωθούν στις 6 Μαΐου 2013, όταν μία από αυτές, η Αμάντα Μπέρι, κατάφερε να αποδράσει από το σπίτι του Κάστρο και κάλεσε τους γείτονες σε βοήθεια.
 
Διαβάστε επίσης για την υπόθεση: