Η Ούμα Θέρμαν έσπασε τη σιωπή της για το σκάνδαλο των σεξουαλικών επιθέσεων από τον κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, αφήνοντας υπονοούμενα ότι και αυτή μπορεί να έχει πέσει θύμα του.

«Είμαι χαρούμενη που όλο αυτό πηγαίνει σιγά-σιγά. Δεν σου αξίζει μια σφαίρα» έγραψε σε μια οργισμένη ανάρτηση στο Instagram επιλέγοντας μια φωτογραφία της από την ταινία Kill Bill, όπου υποδύεται μια δολοφόνο που εκδικείται τον αρχιμαφιόζο εραστή της.

Η Θέρμαν συνεργάστηκε με τον Γουάινσταϊν σε επτά ταινίες, μεταξύ των οποίων -εκτός από το Kill Bill - και το Pulp Fiction.

Παρότι δεν κάνει σαφές υπό ποιες συνθήκες έπεσε θύμα του Γουαϊνστάιν η Θέρμαν με αφορμή την Ημέρα των Ευχαριστιών έγραψε ότι «νιώθω ευγνώμων σήμερα που είμαι ζωντανή, για όλους όσους αγαπώ και για όλους εκείνους που έχουν το κουράγιο να στέκονται δίπλα σε άλλους».

Αναφερόμενη σε συνέντευξη που έδωσε τον Οκτώβριο όταν έλεγε ότι ήταν πολύ θυμωμένη για να συζητήσει το σκάνδαλο Γουάινστϊν η Θέρμαν συνέχισε «είπα πρόσφατα ότι ήμουν οργισμένη και έχω αρκετούς λόγους γι' αυτό #metoo (πρόκειται για το hashtag που χρησιμοποιούν όσες γυναίκες έχουν πέσει θύματα κακοποίησης) αν δεν μπορείτε να το καταλάβετε από το ύφος στη φωτογραφία μου».

Η ανάρτηση καταλήγει, μάλιστα, με τη φράση «μείνετε συντονισμένοι» υπονοώντας ότι θα προχωρήσει σε νέες αποκαλύψεις.