Ακόμη 3.000 με 3.500 στρατιώτες θα στείλει η Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή, για την ενίσχυση της ασφάλειας των αμερικανικών θέσεων στην περιοχή μετά τη δολοφονία κατ’ εντολή Τραμπ του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί. Η Τεχεράνη υποσχέθηκε εκδίκηση για τη δολοφονία κάτι που θέτει τις ΗΠΑ σε συναγερμό. 

Ads

Μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανέφεραν ότι οι στρατιώτες θα ενωθούν με τους περίπου 750 στρατιώτες που εστάλησαν στο Κουβέιτ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Αυτά τα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ανήκουν σε μια δύναμη ταχείας αντίδρασης της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας των ΗΠΑ, που τέθηκε σε επιφυλακή αμέσως μετά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη. 

Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στο Reuters νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τόνισαν ότι χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες ενδέχεται να σταλούν στην περιοχή και ήδη έχει δοθεί εντολή να ετοιμάζεται η αποστολή. Από τον Μάιο, οι ΗΠΑ έχουν ήδη αναπτύξει περίπου 14.000 επιπλέον στρατιώτες στην Μέση Ανατολή.

Ads