Από τις διαδηλώσεις στο Φέργκιουσον της Αμερικής, στην επίθεση στο σχολείο του Πεσαβάρ στο Πακιστάν, η βρετανική εφημερίδα Guardian ανθολογεί τις φωτογραφίες που στιγμάτισαν την χρονιά που φεύγει.

Ads

Αυτή η γυναίκα δε δίστασε να σταθεί μπροστά από την αστυνομία και να παραδοθεί συμβολικά, ενώ στο Φέργκιουσον ήταν σε εξέλιξη οι μεγάλες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από λευκό αστυνομικό. Η αστυνομία προσπαθούσε να διαλύσει το πλήθος και προειδοποιούσε πως θα συλλάβει όσους διαδήλωναν. Τελικά τη συννέλαβαν.

image

Κάτοικοι του πολιορκημένου παλαιστινιακού στρατοπέδου του Yarmouk σχηματίζουν ουρά για να παραλάβουν τα τρόφιμα του ΟΗΕ στη Δαμασκό στις 31 Ιανουαρίου.

Ads

image

Ουκρανοί διαδηλωτές συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις στο Κίεβο στις 22 Ιανουαρίου. Οι διαδηλωτές εκτόξευαν πυροτεχνήματα κατά των αστυνομικών.

image

Ο Massimo Sestini προσπαθούσε επί δύο χρόνια να τραβήξει αυτή τη φωτογραφία. Έπρεπε να συμπέσουν οι κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Προσσέγισε με ελικόπτερο πάνω από το πλοιάριο του ιταλικού ναυτικού που μετέφερε μετανάστες. Κατάφερε τελικά να τραβήξει αυτή την εντυπωσιακή φωτογραφία, κρεμασμένος σχεδόν έξω από το ελικόπτερο, στην οποία μάλιστα όλοι οι άνθρωποι κοιτούν προς τον ουρανό.

image

Το νεκρό παιδί στη φωτογραφία είναι ο 5χρονος Mohammed Ashraf του οποίου το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα στις 20 Ιουλίου του 2014. Πάνω από τη σωρό του κλαίει ο αδελφός του. Η κηδεία του δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ εξαιτίας της έντασης των βομβαρδισμών.

image

Αυτή η φωτογραφία της NASA ελήφθη από το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού στις 30 Ιανουαρίου πάνω από την ατμόσφαιρα της κορεάτικης χερσόνησος. Το φωτεινό σημείο στο κέντρο είναι η πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγκγιάνγκ.

image

Η στιγμή της απελευθέρωσης για μία από της “κρατούμενες” της τραγικής ομηρείας σε καφέ στο κέντρο του Σίδνεϊ, που έληξε με δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

image

Ήταν μία πολύ ζεστή μέρα στο Νοβοσιμπίρσκ στη δυτική Σιβηρία, όταν ο καιρός άλλαξε. Ξαφνικά το χαλάζι που άρχισε να πέφτει έκανε τα ζευγαράκια που απολάμβαναν τον ήλιο να τρέξουν να προστατευτούν από τα καιρικά φαινόμενα. Η φωτογραφία τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο.

image

Τη στιγμή που ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούσαν κατά διαδηλωτών στην ουκρανία, ένας ιερέας εμφανίστηκε από το πουθενά κι άρχισε να δίνει την ευλογία του στον κόσμο.

image

Στα σύνορα Μαρόκο και της ισπανικής Μελίγια, κάποιοι παίζουν γκολφ την ίδια στιγμή που μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στην άλλη πλευρά. Τελικά συνελήφθησαν.

image

Στις 8 Ιανουαρίου οι καταρράκτες του Νιαγάρα… πάγωσαν.

image

Στις 24 Νοεμβρίου η αστυνομία στο Φέργκιουσον έχει παραταχθεί για να αντιμετωπίσει το νέο κύμα διαδηλώσεων που θα φέρει η ανακοίνωση της απόφασης της αθώωσης του αστυνομικού που σκότωσε τον Μάικλ Μπράουν. Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός δεν συνάδει με το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στην περιοχή.

image

Στις αρχές Σεπτεμβρίου όλα τα κέντρα θεραπείας του Έμπολα στη Μονρόβια ήταν γεμάτα. Ο μικρός James άρχισε να έχει σπασμούς και τα χέρια του ήταν σφιγμένα. Όλοι νόμιζαν ότι είχε πεθάνει. Ωστόσο ο πατέρας του συνειδητοποίησε ότι ανέπνεε ακόμα. Οι άνθρωποι με τις κίτρινες στολές σκέφτηκαν πως θα μπορούσαν να τον μεταφέρουν, αφού ο λαιμός του ενός ήταν έκθετος. Ο τρόπος που τον μετέφεραν δείχνει περισσότερο τη δύναμη του ιού, παρά της ανθρωπιάς μας.

image

Ένα δάσος στην Καλιφόρνια παραδίδεται στις φλόγες.

image

Μια μητέρα στο Ιράν χαστουκίζει το δολοφόνο του γιου της, λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία της εκτέλεσης του δια απαγχονισμού. Λίγο μετά μαζί με τον σύζυγο της θα βγάλει την αφγχόνη από το λαιμό του χαρίζοντας του τη ζωή.

image

Ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους κυματίζει τη σημαία των τζιχαντιστών στη Συρία.

image

Ένας από τους μαθητές που γλίτωσαν από τη φονική επίθεση των Ταλιμπάν σε στρατιωτικό σχολείο στην Πεσαβάρ του Πακιστάν, μεταφέρεται με σφαίρες στο πόδι, στο νοσοκομείο.

image

Ισραηλινοί παρακολουθούν το «θέαμα» των βομβαρδισμών στη Γάζα.

image

Στις 3 Μαϊου εμφανίζεται στο Μισούρι ένας ανεμοστρόβυλος φωτιάς.

image

Ένας νεαρός αγκαλιάζει την κοπέλα του την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης υπό την απειλή ενός αστυνομικού στις 31 Μαίου. Οι δυνάμεις καταστολής προσπαθούσαν να εμποδίσουν τις διαδηλώσεις και να διαλύσουν το πλήθος προτού συγκεντρωθεί.

image