Κατά τη διάρκεια του χτεσινού debate, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε πως θα στείλει στη φυλακή τη Χίλαρι Κλίντον για το ζήτημα διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της.

Ads

Παράλληλα σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα για τα σεξιστικά σχόλιά του, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ επιτέθηκε στον Μπιλ Κλίντον, σύζυγο της Χίλαρι Κλίντον, κατηγορώντας τον για τη συμπεριφορά του έναντι των γυναικών.

Σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον, όταν αυτή ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η διαρροή τους έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και για τον λόγο αυτό θα τη βάλει φυλακή.

Η δεύτερη τηλεμαχία μεταξύ Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποιήθηκε σε υψηλούς τόνους και από τους δύο υποψήφιους, οι οποίοι δεν αντάλλαξαν την καθιερωμένη χειραψία στην έναρξη.

Ads

Ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν ένα βίντεο με δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ το 2005, στο οποίο ακούγεται να χρησιμοποιεί απρεπείς εκφράσεις για τις γυναίκες αλλά και για τον τρόπο που τις έπειθε να έχουν ερωτικές σχέσεις μαζί του.

Ο Τραμπ δήλωσε ενοχλημένος από αυτές τις αποκαλύψεις, χαρακτηρίζοντας «κλειστή προσωπική συνομιλία», τα όσα ακούγονται, ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση στον Μπιλ Κλίντον, πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και σύζυγο της Χίλαρι, για τον οποίο είπε πως «έχει κάνει χειρότερα στις γυναίκες».

«Τα δικά μου είναι λόγια, ενώ τα δικά του είναι πράξεις» υποστήριξε ο Τραμπ που εμφανίστηκε στη χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση μαζί με γυναίκες, που έχουν κατηγορήσει τον Μπιλ Κλίντον για σεξουαλική παρενόχληση. Επίσης, κατηγόρησε και τη Χίλαρι Κλίντον ότι στράφηκε κατά των γυναικών που έχουν κατηγορήσει το σύζυγό της, για σεξουαλική παρενόχληση.

Από την πλευρά της, η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του Τραμπ αποδεικνύει ότι είναι ακατάλληλος για τον Λευκό Οίκο. «Έχει δηλώσει ότι το βίντεο δεν τον αντιπροσωπεύει, αλλά νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο στον καθένα που άκουσε τα λεγόμενά του, ότι τον αντιπροσωπεύει επακριβώς» δήλωσε η Κλίντον.