Βίντεο από τη χτεσινή επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης αναρτήθηκε επίσημα από τον Λευκό Οίκο στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ads

Στο βίντεο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει δηλώσεις με φόντο τον Παρθενώνα στέλνοντας ένα μήνυμα για τη Δημοκρατία.

«Εδώ στην Αθήνα ξεκίνησαν να αναπτύσσονται τόσο πολλές ιδέες για τη Δημοκρατία και για τις έννοιες του πολίτη και των νόμων», αναφέρει προσθέτοντας πως «όταν επισκέπτεσαι ένα χώρο όπως αυτό, όχι μόνο αποκτάς καλύτερη κατανόηση της Ελλάδας και του δυτικού πολιτισμού, αλλά στέλνεις και ένα μήνυμα της συνέχειας που υπάρχει με ό,τι συνέβη εδώ με τις ομιλίες του Περικλή και με τους ιδρυτές του κράτους μας».

«Μία από τις μεγαλύτερες χαρές του να είσαι πρόεδρος είναι η δυνατότητα να ταξιδεύεις, να βλέπεις διαφορετικούς πολιτισμούς και να γνωρίζεις διαφορετικούς ανθρώπους. Αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για την εθνική ασφάλεια, αλλά και για την κατανόηση του εαυτού μας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μπαράκ Ομπάμα.

Χαρακτηρίζει επίσης «πολύτιμη» την κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας, στέλνοντας το μήνυμα ότι «ως μέρος της κοινότητας των εθνών μπορούμε να συνεργαστούμε για να λύσουμε τα προβλήματά μας και να αναδείξουμε ό,τι είναι καλύτερο για την ανθρωπότητα».

Ads