Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον φέρεται, σύμφωνα με το NBC News, να αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «ηλίθιο» λίγο πριν από το τέλος συνάντησης στο Πεντάγωνο αυτό το καλοκαίρι και να απείλησε με παραίτηση την ίδια περίοδο, εξαιτίας των μεγάλων διαφορών με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ads

Όπως αναφέρει το NBC, επικαλούμενο πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αμερικανικής διοίκησης, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών λίγες ημέρες μετά την θυελλώδη αυτή συνεδρίαση, η οποία έγινε την 20η Ιουλίου προκειμένου να του ζητήσει να επιδεικνύει μεγαλύτερο σεβασμό απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Άγνωστο παραμένει αν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ενημερωθεί για τον χαρακτηρισμό του Τίλερσον. Πάντως τόσο ο Μάικ Πενς, όσο και άλλοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, πίεσαν τον Ρεξ Τίλερσον να μην υποβάλει την παραίτησή του. Ο ίδιος ο Τίλερσον όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε πως «ουδέποτε σκέφτηκε να παραιτηθεί», ενώ στενός σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών διέψευσε πως αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «ηλίθιο».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω του «αγαπημένου» του Twitter, ανέφερε: «Λίγο έχουν σημασία τα όσα κάνω ή λέω, δεν θα γράψουν ούτε θα πουν ποτέ την αλήθεια. Τα ΜΜΕ των Fake News είναι ανεξέλεγκτα» έγραψε. Πάντως δεν ξακαθάρισε εάν αναφέρεται στο θέμα που πρόβαλε το NBC ή σε άλλα άρθρα.

Ads

Σημειώνεται πως την Κυριακή, με μια σειρά από tweet, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, φάνηκε να κάνει δημόσιες παρατηρήσεις στον Ρεξ Τίλερσον. «Χάνει τον καιρό του να διαπραγματεύεται», είχε γράψει. «Κράτα την ενέργειά σου, Ρεξ, θα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε», πρόσθεσε.