Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σηκώνουν αυλαία στις 5 Αυγούστου, στην τελετή έναρξης θα δώσουν το παρών όμως μόλις 28 ηγέτες κρατών. Πολύ λιγ΄’οτεροι από τους τουλάχιστον 50 που περίμενε η διοργανώτρια.

Ads

Από την Ευρώπη, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, του οποίου η χώρα είναι μεταξύ των υποψηφίων χωρών για τους Ολυμπιακούς του 2024, θα παραστεί, όπως επίσης και οι ηγέτες της Πορτογαλίας και της Γερμανίας. Ο ΥΠΕΞ Τζον Κέρι θα προεδρεύσει της αμερικανικής αποστολής έχοντας προγραμματίσει διμερή συνάντηση με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του Ζοζέ Σέρα. Από τη Λατινική Αμερική, μόνο οι πρόεδροι της Αργεντινής και της Παραγουάης έχουν επιβεβαιώσει ότι θα παραστούν στους αγώνες.

Με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ να έχει απομακρυνθεί προσωρινά από τα καθήκοντά της ώστε να παραπεμφθεί σε δίκη στη Γερουσία με κατηγορία την παραβίαση κανόνων του προϋπολογισμού, δεν έχουν τεθεί αιτήματα έως τώρα για διμερείς συναντήσεις με τον προσωρινό Πρόεδρο Μικέλ Τεμέρ στο Ρίο, επεσήμαναν στο Reuters πηγές από τη βραζιλιάνικη κυβέρνηση.