Αντιμέτωπος με την αποκάλυψη του τρόπου, με τον οποίο υλοποιεί ένα από τα πιο διάσημα – σε όλο τον πλανήτη – κόλπα του, βρίσκεται ο διεθνούς φήμης μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ. 

Ads

Ένας Βρετανός μηνύει τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ για το τέχνασμα εξαφάνισης που εκείνος εφάρμοσε πάνω του. Και ο δικηγόρος του απειλεί ότι θα αποκαλύψει τα τρικ και τις μεθόδους που ο μάγος χρησιμοποιεί στις παραστάσεις του, κατά τη δίκη. 

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Ο 57χρονος σεφ Γκάβιν Κοξ, σύμφωνα με τη Daily Mail, είχε πάει να παρακολουθήσει ένα σόου του διάσημου μάγου στο Λας Βέγκας μαζί με τη σύζυγό του Μιν, προκειμένου να γιορτάσει τα 53α γενέθλιά του. 

Ο Κοξ ξετρελάθηκε από τη χαρά του όταν ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ τον επέλεξε και τον σήκωσε στη σκηνή για να συμμετάσχει μαζί με άλλους δώδεκα θεατές σε ένα κόλπο ψευδαίσθησης, κατά το οποίο ο μάγος τους εξαφανίζει μέσα από ένα κλουβί στο οποίο στέκονται στο κέντρο της σκηνής και τους εμφανίζει λίγες στιγμές αργότερα στο πίσω μέρος του θεάτρου. 

Ads

image

Ο Γκάβιν Κοξ

Όμως το κόλπο πήγε εντελώς λάθος σύμφωνα με τον Κοξ. Συγκεκριμένα καταγγέλλει ότι κατά την εξαφάνιση εκείνος γλίστρησε κι έπεσε σε έναν κακοφωτισμένο χώρο και χτύπησε στο κεφάλι. Ένα χτύπημα που όπως υποστηρίζει του άφησε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. 

image

Τι υποτίθεται ότι συμβαίνει: 1. Ο Κόπερφιλντ ρίχνει τυχαία στο κοινό 13 μπάλες. Αυτοί που τις πιάνουν ανεβαίνουν στην σκηνή και παίρνουν μέρος στην παράσταση. 2. Οι 13 θεατές μπαίνουν μέσα σε ένα κλουβί σκεπασμένο με πανί. Κρατούν αναμμένους φακούς. Όταν το πανί πέφτει έχουν εξαφανιστεί. 3. Οι εθελοντές τρέχουν γρήγορα μέσα από ένα μυστικό πέρασμα, μια διαδρομή κατά την οποία ο κ. Κοξ καταγγέλλει ότι έπεσε. 4. Οι 13 θεατές εμφανίζονται στο πίσω μέρος του θεάτρου. 

Ο Κοξ κατήγγειλε στην New York Post, ότι ο Κόπερφιλντ δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για τον τραυματισμό του παρ’ ότι ενημερώθηκε σχετικά. Αργότερα είχε δηλώσει στη Mail on Sunday, ότι η υγεία του υπέστη πλήγμα, έχασε την επιχείρησή του και τις οικονομίες μιας ζωής. Ακόμη τονίζει ότι έχει μόνιμους πόνους, πρόβλημα στην όσφρηση, στην βραχυπρόθεσμη μνήμη του. Το βράδυ συχνά χρειάζεται οξυγόνο για να αναπνέει. 

Ο δικηγόρος του Γκάβιν Κοξ λέει: «Θα έχω την ευκαιρία να ανακρίνω τον κ. Κόπερφιλντ στο δικαστήριο. Πιστεύω ότι συγκεκριμένα μυστικά θα αποκαλυφθούν». 

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του μάγου, υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο κόλπο γίνεται για πάνω από 15 χρόνια και έχουν συμμετάσχει πάνω από 100.000 άνθρωποι. «Η ιστορία του σόου μιλάει από μόνη της. Αρνούμαστε όλους τους ισχυρισμούς», λέει.