Δύο δολοφόνοι «γάζωσαν» στην κυριολεξία με 150 σφαίρες 32χρονο αστυνομικό που είχε βοηθήσει στην επιχείρηση σύλληψης του γιου του Ελ Τσάπο, Οβίντιο Γκουζμάν Λόπεζ, στο Μεξικό, μία επιχείρηση η οποία τελικά εξελίχθηκε σε φιάσκο.

Ads

Μία κάμερα ασφαλείας κατέγραψε το περιστατικό. Οι ένοπλοι, λοιπόν, βγήκαν από το όχημα και μέσα σε 30 δευτερόλεπτα «άδειασαν» 150 σφαίρες από τα ημιαυτόματα όπλα τους πάνω στον αστυνομικό.

Το περιστατικό συνέβη στο πάρκινγκ ενός εμπορικού κέντρου της πόλης Κουλιακάν, στην επαρχία Σιναλόα του Μεξικού.

Το χρονικό της σύλληψης-φιάσκο

Η πόλη-οχυρό της συμμορίας που διοικούσε ως τη σύλληψή του ο «Ελ Τσάπο», φυλακισμένος σήμερα στις ΗΠΑ, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Οι μεξικανικές δυνάμεις ασφαλείας αναγκάστηκαν να αφήσουν ελεύθερο έναν από τους γιους του φυλακισμένου στις ΗΠΑ βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν —τον οποίο είχαν συλλάβει σε σπίτι στην πόλη Κουλιακάν— και να αναδιπλωθούν για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, είχε αποκαλύψει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο υπουργός Ασφάλειας και Προστασίας του Πολίτη της ομοσπονδιακής μεξικανικής κυβέρνησης, ο Αλφόνσο Ντουράσο.

Οι μάχες ήταν ολονύχτιες με το καρτέλ να βγαίνει με τα πολυβόλα στο δρόμο και να γαζώνει κυριολεκτικά ό,τι έβρισκε στο πέρασμά της.

Για να μην υπάρξουν λοιπόν δεκάδες νεκροί από τις μάχες αστυνομικών – ναρκεμπόρων, αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος ο γιος του Ελ Τσάπο.