Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει φωτιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγες ώρες σε εργοστάσιο χαλυβουργίας στο Καβασάκι, νότια του Τόκιο, κοντά στο αεροδρόμιο Χανέντα. 

Ads

Πρόκειται για εργοστάσιο του κολοσσού χαλυβουργίας Nippon Steel & Sumitomo Metal. Δεν είναι το πρώτο περιστατικό. Τον περασμένο Δεκέμβριο σε άλλη μονάδα είχαν τραυματιστεί από έκρηξη 15 άνθρωποι ενώ συνολικά είχαν καταγραφεί τέσσερις πυρκαγιές από ηλεκτρικές βλάβες από τις αρχές του 2014. 

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε εικόνες με ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού να βγαίνει από τη φλεγόμενη βιομηχανική εγκατάσταση. Δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις για την υγεία των εργαζομένων. 

Η φωτιά εξαπλώθηκε σε γειτονικό εργοστάσιο παραγωγής καλλυντικών και προϊόντων καθαρισμού Kao. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί εργαζομένων, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες. 

image

Ads

Λίγες ώρες νωρίτερα, πολλαπλές εκρήξεις σημειώθηκαν σε αμερικανική στρατιωτική βάση στην πόλη Σαγκαμιχάρα της νομαρχίας Καναγκάβα, περίπου 40 χλμ. νοτιοδυτικά του Τόκιο. Ούτε σε αυτό το περιστατικό υπήρξαν τραυματίες.