Ο εφιάλτης του αραβο-σραηλινού πολέμου του 1967, γνωστού και ως «Πολέμου των Εξι Ημερών» ξύπνησε στην Μέση Ανατολή, μέσα στις ήδη χαοτικές γεωπολιτικές συνθήκες που αφήνει πίσω του ο πόλεμος στην Συρία.

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε με πυρά πυροβολικού εναντίον θέσεων του συριακού κυβερνητικού στρατού, ως απάντηση στην ρίψη πέντε βλημάτων από την πλευρά της Συρίας.

«Σε απάντηση στα βλήματα που έπεσαν στο έδαφος του Ισραήλ, ο στρατός επιτέθηκε σε τρία πυροβόλα όπλα του συριακού καθεστώτος στο συριακό τμήμα των υψωμάτων του Γκολάν» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πρόκειται για την τρίτη, μέσα σε μία εβδομάδα, ανταλλαγή πυρών στα σύνορα.

Ads

Ο ισραηλινός στρατός αναγνωρίζει ότι η πτώση βλημάτων σε ισραηλινό έδαφος είναι τυχαία και αποτέλεσμα των συγκρούσεων που μαίνονται στην Συρία, αλλά εξακολουθεί να την χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη επέμβαση στην ισραηλινή κυριαρχία.

Η τελευταία ανταλλαγή πυρών έλαβε χώρα στις 19 Οκτωβρίου, όταν ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε σε στρατιωτική θέση στην Συρία ως απάντηση σε πυρά που έπεσαν στο ισραηλινό τμήμα των υψωμάτων του Γκολάν.