Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας στον Τομέα των Τηλεπικοινωνιών, των Τεχνολογιών Πληροφοριών, ΜΜΕ και των Μαζικών Επικοινωνιών αποφάσισε να εμποδίσει την πρόσβαση στο Facebook στη Ρωσία, σύμφωνα με το Ρωσικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Ads

Μια τέτοια κίνηση φαίνεται να επηρεάζει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι αποκόπτονται με αυτόν τον τρόπο από συγγενείς και ανθρώπους του ευρύτερου κοινωνικού τους περιβάλλοντος. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί αν η συγκεκριμένη κύρωση αφορά τα ρωσικά accounts εν γένει, ή τους λογαριασμούς των Ρώσων κατοίκων.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στη Ρωσία διαπίστωσαν ότι δεν είναι δυνατή πλέον η πρόσβαση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παρά μόνο μέσω VPN.

Συγκεκριμένα ο λογαριασμός του Ρωσικού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Roskomnadzor  (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας στον Τομέα των Τηλεπικοινωνιών, των Τεχνολογιών Πληροφοριών, ΜΜΕ και των Μαζικών Επικοινωνιών) αποφάσισε να εμποδίσει την πρόσβαση στο Facebook στη Ρωσία».

Ads