Ο Rodrigo Rato, πρώην πρόεδρος της Bankia όταν αυτή κατέρρευσε, βρέθηκε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής για τις εξώσεις που προκάλεσε η πτώχευση της τράπεζας και το σκάνδαλο των «προνομιούχων μετοχών» που είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να χάσουν τις αποταμιεύσεις μιας ζωής. 

Ads

 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα typicallyspanish.com, ο David Fernández βουλευτής του CUP στο τοπικό κοινοβούλιο της Καταλονίας, όπως φαίνεται στο βίντεο, κατά την τοποθέτησή του έβγαλε το παπούτσι, το σήκωσε και απευθυνόμενος στον Rato του είπε: «Ξέρεις τι κάνουν με αυτό στο Ιράκ. Είναι το σύμβολο της ταπείνωσης και της περιφρόνησης της εξουσίας. Η κυβέρνησή σας του «Λαϊκού Κόμματος» έλαβε μέρος στον πόλεμο και η τράπεζά σας διέπραξε έναν οικονομικό πόλεμο
 
Φοβάσαι; Φοβάσαι να χάσεις τα πάντα όπως εκατομμύρια οικογένειες; Μια μέρα οι άνθρωποι θα εξεγερθούν. Θα συναντηθούμε στην κόλαση, τη δική σας κόλαση που είναι η δική μας ελπίδα». H πρόεδρος ζήτησε από τον David Fernández να σταματήσει. Αυτός απάντησε: «Hasta pronto, gangster. Fuera la mafia».