Η απόφαση της κυβέρνησης του Καναδά να επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, περιοριστικά μέτρα αλλά και την υποχρεωτική χρήση μάσκας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην Οτάβα για να διαμαρτυρηθούν.

Ads

Το επωνομαζόμενο «Κομβόι της Ελευθερίας» ξεκίνησε ως μια συγκέντρωση φορτηγατζήδων ενάντια στην απαίτηση εμβολιασμού για τους διασυνοριακούς οδηγούς, αλλά μετατράπηκε σε διαδήλωση κατά της κυβερνητικής πολιτικής, με πολλούς οδηγούς να παρκάρουν τα φορτηγά τους στο Εθνικό Μουσείο Πολέμου.

Μάλιστα, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, ο Τριντό και η οικογένειά του εγκατέλειψαν το σπίτι τους στο κέντρο της Οττάβα λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, ανέφερε το CBC. Το γραφείο του είπε ότι δεν σχολιάζει θέματα ασφαλείας.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Τριντό σε δήλωσή του τόνισε πως οι Καναδοί δεν αντιπροσωπεύονται από αυτή την «πολύ ανησυχητική, μικρή αλλά πολύ θορυβώδη μειοψηφία Καναδών που επιτίθεται στην επιστήμη, στην κυβέρνηση, στην κοινωνία, αντιδρώντας σε εντολές και συμβουλές για την προστασία της δημόσιας υγείας».