Νεκρός είναι ο 41χρονος Aaron Joel Mitchell από την Οκλαχόμα, ο οποίος υπέστη σοβαρά εγκαύματα, όταν κατάφερε να περάσει την ασφάλεια και να πηδήξει μέσα στις φλόγες, στην εναρκτήρια τελετή του ετήσιου φεστιβάλ Burning Man.

Ads

Ο 41χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με δηλώσεις της μητέρας του, ήταν η πρώτη φορά που ο 41χρονος λάμβανε μέρος στο φεστιβάλ που διοργανώνεται στη Βόρεια Νεβάδα.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως «ο Aaron Joel Mitchell, 41 ετών, υπέκυψε το πρωί της Κυριακής στα τραύματα που υπέστη αφότου κατάφερε να παραβιάσει την περίμετρο ασφαλείας. Η οικογένεια του έχει ενημερωθεί για το θάνατό του. Το Burning Man συνεργάζεται με τοπικούς και ομοσπονδιακούς οργανισμούς επιβολής του νόμου και αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα».

Ads

image

Ο 41χρονος ανασύρθηκε από τη φωτιά από το πυροσβεστικό προσωπικό, μεταφέρθηκε σε ιατρική εγκατάσταση και στη συνέχεια έγινε αεροδιακομιδή του στο κέντρο UC Davis Firefighters Burn Institute.

Κάθε χρόνο περίπου 70.000 άνθρωποι συμμετέχουν στο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής που διοργανώνεται από το 1986 στην έρημο Black Rock της Νεβάδα, 161 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του Reno. Το φεστιβάλ είναι διάρκειας εννέα ημερών και κλείνει με το κάψιμο του ναού και του αγάλματος ύψους 30 μέτρων στη μέση της ερήμου.

Τα εισιτήρια είναι ιδιαίτερα τσουχτερά και φέτον ξεκινούσαν από τα 425 δολάρια το άτομο για τις εννέα ημέρες.