Δυο ένοπλοι έπεσαν νεκροί έξω από εκθεσιακό χώρο που φιλοξενούσε έργα που απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ στο Γκάρλαντ του Τέξας. Την έκθεση είχε οργανώσει αντι-ισλαμιστική ομάδα, η American Freedom Defense Initiative και καλεσμένος ήταν ο Ολλανδός ακροδεξιός πολιτικός Χέερτ Βίλντερς. 

Ads

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο διεθνή και τοπικό Τύπο, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι δυο άντρες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο σταμάτησαν μπροστά από το κτίριο και άνοιξαν πυρ κατά του υπεύθυνου ασφαλείας. Ξεκίνησαν ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία με αποτέλεσμα οι δυο άντρες να πέσουν νεκροί. Τραυματίστηκε o άνδρας της ασφάλειας χωρίς, ωστόσο, να κινδυνεύσει η ζωή του. 

Μετά το περιστατικό ο Βίλντερς έγραψε στο twitter: «Πυρά στο Γκάρλαντ, στην έκθεση των σκίτσων του Μωάμεθ για την ελευθερία της έκφρασης. Είχα μόλις φύγει από το κτίριο μετά την ομιλία μου».

Η αστυνομία του Γκάρλαντ ανέφερε ότι ερευνά προληπτικά το όχημα των δύο υπόπτων για ενδεχόμενη ύπαρξη εκρηκτικών. Προς το παρόν δεν έχει διαπιστωθεί η ταυτότητα τους. 

Ads