Δέκα άνθρωποι, έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα, μέσα σε σούπερ μάρκετ στην πόλη Μπόλντερ, της πολιτείας Κολοράντο, όταν ένοπλος εισέβαλε στον χώρο και άνοιξε πυρ.

Ads

«Το Μπόλντερ υπέστη ένα φρικιαστικό και απαίσιο μακελειό σήμερα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας της κομητείας, ο Μάικλ Ντόχερτι, ενώ σημειώνεται ότι, ένας άνδρας που φέρεται να είναι ο δράστης, αφού τραυματίστηκε στη διάρκεια της επέμβασης της αστυνομίας, φαίνεται να έχει συλληφθεί, με πλάνα που μεταδόθηκαν απευθείας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας στο σούπερ μάρκετ King Soopers να εικονίζουν έναν λευκό άνδρα που φοράει μόνο ένα μποξεράκι, να απομακρύνεται από το κατάστημα φρουρούμενος από αστυνομικούς.

Βέβαια, η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του υπόπτου, δεν έχει διατυπώσει καμία εκτίμηση για τα κίνητρά του, ούτε έχει διευκρινίσει τι τον ώθησε να ανοίξει πυρ χθες στο σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ήταν εφοδιασμένος με τουφέκι εφόδου AR-15, όπλο πολύ δημοφιλές στις ΗΠΑ, που έχει χρησιμοποιηθεί κι από άλλους δράστες μαζικών δολοφονιών στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι, οι αστυνομικοί έφθασαν επιτόπου μέσα σε «μερικά λεπτά μόλις» αφότου ειδοποιήθηκαν ότι κάποιος είχε ανοίξει πυρ στον χώρο στάθμευσης του σούπερ μάρκετ και «πολύ γρήγορα» μπήκαν στο κατάστημα, με δεκάδες αστυνομιούς, ανάμεσά τους μέλη μονάδων επέμβασης με βαρύ οπλισμό, να περικυκλώνουν το σούπερ μάρκετ περίπου μισή ώρα μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ads

Ορισμένοι πελάτες μάλιστα που είχαν κρυφτεί μέσα στο σούπερ μάρκετ τόνισαν πως η ζωή τους σώθηκε χάρη στους αστυνομικούς που εισέβαλαν στο κατάστημα από την ταράτσα.

Ασφαλώς, τα “mass shootings” τέτοιου είδους – σε σχολεία, σε εμπορικά κέντρα, σε χώρους λατρείας – αποτελούν επαναλαμβανόμενη τραγωδία στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ