Μια 10χρονη προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας διεκδικώντας το δικαίωμα να κάνει άμβλωση ενώ βρίσκεται στην 26η εβδομάδα της κύησης. Το κορίτσι βιάστηκε από το θείο της και οι γονείς του ανακάλυψαν πως είναι έγκυος όταν άρχισε να παραπονιέται για πόνους στην κοιλιά.

Ads

Πρωτόδικα το αίτημά τους απορρίφθηκε καθώς στην Ινδία οι αμβλώσεις απαγορεύονται μετά την 20η εβδομάδα της κύησης εκτός κι αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας. Πλέον το Ανώτατο Δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει αν συντρέχει ή όχι κίνδυνος για τη ζωή του μικρού κοριτσιού.

Η Ινδία κατέχει θλιβερό ρεκόρ στους βιασμούς. Μόνο στο Νέο Δελχί το 2015 είχαν καταγραφεί 2.199 βιασμοί, δηλαδή έξι την ημέρα κατά μέσο όρο.

Περίπου 20.000 περιπτώσεις βιασμών καταγράφονται κάθε χρόνο στη χώρα, όμως ο πραγματικός τους αριθμός εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς πολλά θύματα αποφεύγουν να καταγγείλουν την επίθεση εναντίον τους φοβούμενα τον στιγματισμό.

Ads

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παιδιών είχε εκτιμήσει το 2014 ότι ένα στα τρία θύματα βιασμού στην Ινδία είναι ανήλικο, ενώ σχεδόν στο 50% των περιπτώσεων οι δράστες είναι άνθρωποι από το περιβάλλον των θυμάτων.