Επιμένει η Πολιτεία της Ουάσινγκτον στην αντίθεσή της προς το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του προέδρου Τραμπ.

Ads

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η Πολιτεία της Ουάσιγκτον υπέβαλε σήμερα νέο αίτημα στα ομοσπονδιακά δικαστήρια ζητώντας να ανασταλεί η εφαρμογή του νέου, αναθεωρημένου διατάγματος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το μεταναστευτικό.

Η προσφυγή αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων ένδικων μέσων που αμφισβητούν τη νομιμότητα του διατάγματος με το οποίο απαγορεύεται προσωρινά η είσοδος στις ΗΠΑ σε μετανάστες και πρόσφυγες από έξι χώρες με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό. Το νέο αυτό διάταγμα, που θα τεθεί σε εφαρμογή την Πέμπτη, αντικατέστησε το προηγούμενο, που είχε υπογραφεί στις 27 Ιανουαρίου και προκάλεσε χάος στα αεροδρόμια αλλά και πολλές διαμαρτυρίες σε όλον τον κόσμο.

Η εφαρμογή του πρώτου διατάγματος ανεστάλη από τον δικαστή Τζέιμς Ρόμπαρτ του Σιάτλ, αφού η Πολιτεία της Ουάσινγκτον προσέφυγε στη δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι παραβίαζε το Σύνταγμα των ΗΠΑ και έκανε διακρίσεις σε βάρος των πολιτών. Ο Τραμπ αναθεώρησε το διάταγμα εισάγοντας εξαιρέσεις για όσους έχουν νόμιμη βίζα ή είναι κάτοχοι πράσινης κάρτας. Ταυτόχρονα, αφαίρεσε από τον κατάλογο των χωρών το Ιράκ. Το νέο διάταγμα αφορά μόνο τους πολίτες του Ιράν, της Λιβύης, της Συρίας, της Σομαλίας, του Σουδάν και της Υεμένης.

Ads