Η Κούβα πενθεί. Πενθεί τον ιστορικό ηγέτη της Φιντέλ Κάστρο που έφυγε στα 90 του αφήνοντας πίσω μια βαριά πολιτική κληρονομιά.

Ads

Εκατοντάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Φιντέλ Κάστρο. Στο Πανεπιστήμιο όπου σπούδασε ο Κάστρο, οι φοιτητές κρατούσαν τεράστιες σημαίες της Κούβας και φώναζαν «Ζήτω ο Φιδέλ και Ζήτω ο Ραούλ».

Στη συγκέντρωση στο Πανεπιστήμιο, ένας επικεφαλής μιας φοιτητικής ένωσης είπε απευθυνόμενος στο πλήθος «ο Φιντέλ δεν είναι νεκρός διότι οι πολίτες είναι ο Φιντέλ. Εγώ είμαι ο Φιντέλ». Το σύνθημα σύντομα άρχισε να το επαναλαμβάνουν ρυθμικά όλοι.

Στο πλαίσιο του εθνικού πένθους που έχει κηρυχθεί στην χώρα και θα διαρκέσει 9 ημέρες μετά τον θάνατο του ηγέτη που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή της Κούβας για περίπου μισό αιώνα, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες και οι δημόσιες εκδηλώσεις και τα θεάματα ακυρώθηκαν.

Η σορός του Κάστρο θα αποτεφρωθεί και οι στάχτες του θα «ταξιδέψουν» όλη την χώρα έως την κηδεία του την 4η Δεκεμβρίου.

Τέλος, συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί με επίκεντρο την πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα και στην πόλη Σαντιάγο στη νότια Κούβα προς τιμή του.

Δείτε φωτογραφίες:

image

Ads

image

image

image

image

image