Η Γερμανία αλλάζει στάση απέναντι στη Ρωσία και στέλνει οπλισμό στο Κίεβο, ενώ συντάσσεται με τις χώρες που λένε ναι στον αποκλεισμό της Ρωσίας από το διατραπεζικό σύστημα SWIFT.

Ads

Ειδικότερα, η Γερμανία στέλνει 1.000 αντιαρματικά ρουκετοβόλα όπλα (RPG) γερμανικής κατασκευής στην Ουκρανία μέσω Ολλανδίας.

Επίσης ο ίδιος ο Όλαφ Σολτς με ανάρτησή του ανακοινώνει ότι: «Η Ρωσική επίθεση είναι σε ένα σημείο καμπής. Είναι καθήκον μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί απέναντι στον στρατό του Πούτιν. Για τον λόγο αυτό στέλνουμε 1.000 αντιαρματικά και 500 πυραύλους stinger στους φίλους μας στην Ουκρανία».

Η Γερμανία συμφώνησε και σε «στοχευμένους και λειτουργικούς» περιορισμούς του συστήματος SWIFT για τη Ρωσία, ανακοίνωσαν το βράδυ του Σαββάτου οι υπουργοί Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Ads

Εργαζόμαστε πυρετωδώς για να περιορίσουμε την αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT ώστε να πλήξει τα σωστά άτομα, δήλωσαν οι δύο υπουργοί, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Μέχρι σήμερα το Βερολίνο αρνείτο να συναινέσει στον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT, προκαλώντας κριτική τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.