Οι Mentawai είναι μία φυλή στη δυτική Σουμάτρα, που συνεχίζει να ζει «ανέγγιχτη» από τον σύγχρονο τρόπο ζωής. «Κρυμμένη» σε ένα νησί της Ινδονησίας, η φυλή που είναι γνωστή για τα υπέροχα τατουάζ με τα οποία τα μέλη της ζωγραφίζουν το σώμα τους, ζει μία ημι-νομαδική ζωή απόλυτα εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον.

Ads

Τις φωτογραφίες, που δημοσιεύει η Daily Mail, τράβηξε ο φωτογράφος Mohammed Saleh Bin Dollah, ο οποίος έζησε μαζί τους τον Ιούλιο του 2014, σε μία προσπάθεια τεκμηρίωσης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και των καθημερινών συνηθειών τους.

Οι εικόνες του δίνουν μια γεύση της καθημερινής ζωή των Mentawai, όπου η φυλή είναι το παν και η ζωή εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τους φυσικούς πόρους.

image

Ads

Η φυλή αποτελείται από περίπου 64.000 ανθρώπους, που ζουν σε σπίτια που είναι γνωστά ως Umas κατασκευασμένα από μπαμπού, ξύλο και γρασίδι και στολισμένα με τα κρανία των θηραμάτων τους.

image

Χρησιμοποιούν όπλα για το κυνήγι, η καθημερινότητα τους έχει ως σημείο αναφοράς το ποτάμι, όπου ψαρεύουν, παίζουν, περνούν τον χρόνο τους.

image

Η κοινωνική ζωή της περιστρέφεται γύρω από τις φατρίες -οι οποίες ποικίλουν σε μέγεθος, αριθμούν από 30 έως 80 μέλη.

image

Οι Mentawai πιστεύουν ότι όλα τα έμβια όντα, όλα τα πλάσματα, συμπεριλαμβανομένων των φυτών, έχουν πνεύμα.

image

Σε περίπτωση κακοτυχίας ή ασθένειας, η φυλή απευθύνεται σε έναν άνδρα ο οποίος μπορεί να αποκαταστήσει την αρμονία. Είναι εκείνος που μποεί να ανοίξει τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων και πνευμάτων. 

image

«Οι περισσότεροι από τους άνδρες της φυλής θεωρούνται ήρωες και όλοι μου είπαν πώς είναι χαρούμενοι… Τους αρέσει όταν άνθρωποι από τον ‘έξω κόσμο’ πηγαίνουν να τους επισκεφθούν, επειδή θέλουν να δείξουν τον τρόπο ζωής τους και το νησί τους» λέει ο Mohammed Saleh Bin Dollah.

image

image

image

image

image

image

image

image