Επιμένει στην ρητορική έντασης η Τουρκία καθώς η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία για τις κρίσιμες για τον πρόεδρο Ερντογάν και το μέλλον της χώρας, εκλογές.

Ads

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σε συνέντευξή του στο «Βήμα» επαναλαμβάνει την ισχυρισμούς περί γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, και αποδίδει την ένταση στο Αιγαίο στην ελληνική αντίληψη, όπως λέει, ότι ολόκληρο το Αιγαίο είναι ελληνική θάλασσα, παραγνωρίζοντας  τα νόμιμα δικαιώματα και  συμφέροντα της Τουρκίας.

Εκφράζει βαθιά απογοήτευση  για τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης για τους οκτώ Τούρκους και συγχρόνως δηλώνει ότι είναι παράλογο να αναμένεται προνομιακή μεταχείριση για τους  δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται  στην Ανδριανούπολη.

Επίσης, απειλεί και πάλι σε σχέση με το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου ότι η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και τα δικά της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ads

Αλλά και ο αρχηγός του Τουρκικού Επιτελείου στρατηγός Χουλούσι Ακάρ, επανέλαβε τις απειλητικές δηλώσεις ενώ ήταν σε τούρκικη φρεγάτα, δηλώνοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αναλαμβάνουν δράση το Αφρίν, στα Ανατολικά και Νοτιοανατολικά κι αν χρειαστεί στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο θα εκπληρώσουν το καθήκον τους και γι αυτό δεν θα πρέπει να κάνει κανείς λάθος υπολογισμούς.