Την προηγούμενη εβδομάδα ο διεθνής Τύπος έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες της ξαδέλφης του εγκεφάλου των χτυπημάτων στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, μεταδίδοντας ότι πρόκειται για τη γυναίκα καμικάζι που ανατινάχθηκε σε διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας. Σύντομα αποδείχτηκε ότι δεν ήταν η Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν μέσα στο διαμέρισμα. Τώρα αποδεικνύεται ότι όχι μόνο η Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν δεν ήταν στο διαμέρισμα, αλλά κι ότι δεν ήταν καν η γυναίκα στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο.

Ads

Η… άλλη γυναίκα είναι η Ναμπιλά από το Μαρόκο και μίλησε στο Al Jazeera τονίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία και τα ΜΜΕ την ενοχοποίησαν, χωρίς να έχουν κανένα στοιχείο.

«Δεν έχω καμία σχέση με τη Χάσνα ή με τρομοκρατία. Οι φωτογραφίες μου πουλήθηκαν σε έναν δημοσιογράφο που τις δημοσίευσε. Του τις πούλησε κάποια φίλη που είχα, όσο ζούσα στη Γαλλία. Έχω να δω πολύ καιρό την οικογένειά μου και νόμιζαν ότι είμαι νεκρή. Ο δημοσιογράφος δεν έκανε έρευνα και δημοσίευσε ό, τι του έδωσαν», είπε.

Όπως είπε η Ναμπιλά ζούσε για κάποιο διάστημα στο Παρίσι και γνώρισε μια κοπέλα με την οποία αντάλλασσε φωτογραφίες. Αυτή η κοπέλα πούλησε τις φωτογραφίες της στον Τύπο, για να την εκδικηθεί.

Ads

Σήμερα ζει στο Μαρόκο, θεωρεί τον εαυτό της παράπλευρο θύμα των επιθέσεων στο Παρίσι και ζητά από τις αρχές της χώρας, να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

Η αποκάλυψη των φωτογραφιών της «καμικάζι» έγινε από την Daily Mail.