Ήταν ένας έρωτας που γεννήθηκε μέσα στη δίνη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μαζί με τη λήξη του πολέμου, έληξε και η σχέση τους. Εβδομήντα χρόνια μετά όμως ο 93χρονος Αμερικανός Norwood Thomas κατάφερε μετά από διαδικτυακή κινητοποίηση να ξανα-ανταμώσει την 88χρονη πια «κοπέλα» του Joyce Morris.

Ads

Ο Thomas ήταν ένας 21χρονος αλεξιπτωτιστής όταν συνάντησε την 17χρονη όμορφη Βρετανίδα στο Λονδίνο, λίγο πριν την D-day.

Μετά τον πόλεμο ο Thomas επέστρεψε στις ΗΠΑ, οι δύο τους όμως συνέχισαν να επικοινωνούν με μακροσκελείς ερωτικές επιστολές. Εκείνος δεν την ξέχασε ποτέ και της έστειλε μάλιστα ένα γράμμα με το οποίο της ζητούσε να έρθει στις ΗΠΑ και να τον παντρευτεί. Από ό,τι φαίνεται όμως ο νεαρός τότε Αμερικάνος τα πήγαινε καλύτερα με τα αλεξίπτωτα παρά με τη συγγραφή, καθώς αυτό που κατάλαβε η Morris ήταν ότι εκείνος είχε βρει μία άλλη κοπέλα για να συνεχίσει τη ζωή του. Δεν του ξαναέγραψε ποτέ…

Στη συνέχεια και οι δύο παντρεύτηκαν, άλλους συντρόφους. Η Morris χώρισε πριν από 30 χρόνια και μετακόμισε στην Αυστραλία. Η σύζυγος του Thomas πέθανε το 2001.

Ads

Τον περασμένο χρόνο η 88χρονη θυμήθηκε ξανά τον νεανικό της έρωτα. Ήθελε να μάθει για αυτόν κι έτσι ζήτησε από τον γιο της να ψάξει στον διαδίκτυο μην τυχόν και βρει πληροφορίες για τον άντρα που την είχε σημαδέψει. Το όνομα του φιγούραρε σε ένα αφιέρωμα της εφημερίδας Virginian-Pilot για την D-day. Ο σύνδεσμος που θα τους έφερνε ξανά σε επαφή είχε βρεθεί!

Ο Thomas και η Morris μίλησαν για πρώτη φορά με μεγάλη συγκίνηση μέσω Skype και είχαν την ευκαιρία να λύσουν τις «παρεξηγήσεις» του κοινού τους παρελθόντος. Η ιστορία τους έγινε μάλιστα γνωστή στον αμερικανικό Τύπο, με εκατοντάδες ανθρώπους που τους άγγιξε αυτός ο έρωτας να κινητοποιούνται διαδικτυακά, ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα και να μπορέσει ο 93χρονος άντρας να ταξιδέψει στην Αυστραλία και να ξαναδεί την παλιά του αγαπημένη.

Πριν λίγες μέρες ο Norwood Thomas έφτασε στην Αδελαΐδα και η Joyce Morris τον περίμενε στο αεροδρόμιο, με μια ανοιχτή αγκαλιά. «Είναι ό,τι πιο όμορφο μου έχει συμβεί», είπε ο Thomas. «Καλό αυτό», απάντησε γελώντας η Morris και του υποσχέθηκε μια υπέροχη διαμονή.

Οι δύο τους μάλιστα σχεδιάζουν να περάσουν μαζί και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.